Barcelona: 26 millió euróért szerezték meg, ingyen távozott

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 14:58
null
Aláírás (Fotó: <a href="afcb.co.uk">afcb.co.uk</a>)
Otthagyta az FC Barcelona együttesét a 33 éves brazil kapus, Neto, és az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő Bournemouthban folytatja a pályafutását.



Az egyszeres brazil válogatott, de olasz útlevéllel is rendelkező Netót 2019-ben igazolta a Barcelona, 26 millió euróért, de ugyanakkor a Valenciának átadta Jasper Cillessent 35 millió euróért és kilencmilliós bónuszokért.

Neto a Barcelona történelmének legdrágább kapusa, megelőzve a 13 millióért vett Cillessent és a 12-12 millióba kerülő Marc-André ter Stegen, Claudio Bravo párost. A rekorder Neto nem sok sót evett meg a katalánoknál, a három idény alatt összesen 21-szer védett az első csapatban, korábban a Fiorentinában és a Juventusban légióskodott.

 

 

Neto szerződése egy évig szólt még Spanyolországban, de ingyen távozott, 6.5 millió eurós amortizációs összeggel a háta mögött, és majdnem ekkora volt a bruttó bére, ezért talált magának nehezen új csapatot.

Távozásával picit közelebb került az új játékosok regisztrálásához a Barcelona, Neto helyettese a keretben a Galatasarytól visszatérő Inaki Pena lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik