R. B. 2020.09.25 12:26 Frissítve: 2020.09.25 13:26

Barca: Nem ezt érdemelted, de már nem lep meg semmi – Messi Suárezről

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója az Instagramon írt néhány sort Luis Suáreznek, aki az Atlético Madridba igazolt a katalán együttestől. A hatszoros aranylabdás klasszis ismét odaszúrt a klub vezetőinek.

Luis Suárez és Lionel Messi útjai különváltak (Fotó: AFP)


„Már elkezdtem megbarátkozni az új helyzettel, de amint ma beléptem az öltözőbe, akkor ütött meg igazán. Nehéz lesz, hogy nem találkozunk majd nap mint nap a pályán és azon kívül. Hiányozni fogsz. Megannyi év, megannyi maté [dél-amerikai tea], megannyi ebéd és vacsora… Sohasem felejtem el ezeket a pillanatokat.

 
Messi döntött, marad a Barcánál – hivatalos

Furcsa lesz téged más mezben látni, sőt ellenfélként. Megérdemelted volna, hogy ahhoz méltón búcsúztassanak el, ami vagy: a klub történetének egyik legfontosabb játékosa, aki egyénileg és a csapattal is fontos sikereket ért el. Nem pedig így kirúgni, ahogy tették. Őszintén, ezen a ponton már nem lepődök meg semmin.

Sok szerencsét kívánok neked az új kihíváshoz. Nagyon-nagyon szeretlek. A legközelebbi találkozásig, barátom!”
– jelent meg Messi közösségi oldalán a bejegyzés, melyhez Neymar is hozzászólt: „Hihetetlen, ahogy a dolgokat intézik.”

A 33 esztendős uruguayi csatár hat idény után hagyta el a Barcát, amelynek színeiben 198-szor volt eredményes – ezzel ő a klub történetének harmadik leggólerősebb játékosa Messi és az 1940-es és 1950-es években futballozó César mögött. Suárez többek között négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert Messiékkel.

Ya me venía haciendo la idea pero hoy entré al vestuario y me cayó la ficha de verdad. Que difícil va a ser no seguir compartiendo el día a día con vos, tanto en las canchas como afuera. Los vamos a extrañar muchísimo. Fueron muchos años, muchos mates, comidas, cenas... Muchas cosas que nunca se van a olvidar, todos los días juntos. Va a ser raro verte con otra camiseta y mucho más enfrentarte. Te merecías que te despidan como lo que sos: uno de los jugadores más importantes de la historia del club, consiguiendo cosas importantes tanto en lo grupal como individualmente. Y no que te echen como lo hicieron. Pero la verdad que a esta altura ya no me sorprende nada. Te deseo todo lo mejor en este nuevo desafío. Te quiero mucho, los quiero mucho. Hasta pronto, amigo.

2020.10.24 20:55:59

Spanyol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Ronald Koemannak máris küzdenie kell a bizalmatlansággal.

2020.10.24 11:53:36

Spanyol labdarúgás T. D.

Zidane még mindig veretlen a Camp Nouban • Nézők nélkül is remek meccset játszottak a felek.

2020.10.19 09:36:17

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A Barca-öregfiúk főnöke szerint a keddi meccs remek alkalom a közös klasszisok felidézésére.

2020.10.19 09:52:46

Spanyol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Rég volt ilyen ígéretes saját nevelésű tehetsége a gránátvörös-kékeknek, mint a 17 éves támadó.

2020.10.17 13:20:35

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Gyengén futballoztak a katalánok, 11-esből szerzett góllal nyert a hazai csapat.