Barca: megerősítve, 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetés Messinek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.24. 14:57
null
Lionel Messinek nem kell börtönbe mennie (Fotó: AFP)
A spanyol legfelsőbb bíróság megerősítette a korábbi ítéletet, miszerint huszonegy hónapos börtönbüntetést kap Lionel Messi, a Barcelona aranylabdás játékosa, akit három rendbeli adócsalásban találtak bűnösnek.

A spanyol bíróság tavaly júliusban szabta ki az ítéletet. Bár Messiék az édesapa ügyvédjén keresztül fellebbeztek a legfelsőbb bíróságnál, az a mai napon jóváhagyta a büntetést. Mindazonáltal ebből nem származik, hogy az ötszörös aranylabdásnak börtönbe kellene vonulnia, Spanyolországban ugyanis a két évnél kisebb tételeknél próbaidőt kaphatnak az elítéltek. Ez jelen esetben gyakorlatilag azt jelenti, hogy Messiéket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A spanyol legfelsőbb bíróság Lionel Messi büntetését jóváhagyta, míg az édesapjáét csökkentette, Jorge 21 helyett „csak” 15 hónapot kapott.

Messi adóügye már régóta húzódik, a hivatalos nyomozást három éve indították meg a játékos és édesapja ellen, aki menedzsereként az adóügyeket intézte. A vád szerint a futballista 2007 és 2009 között 4.1 millió euró adót nem fizetett be az államkasszába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik