Nemzetisport.hu 2010.05.19 23:31 Frissítve: 2015.02.18 01:02

A Sevilla nyerte meg a kupadöntőt

A Sevilla már az ötödik percben megszerezte a vezetést Diego Capel bombájával az Atlético Madrid ellen a spanyol Király-kupa döntőjében a Camp Nouban, és a fővárosiak nem tudtak válaszolni, sőt a ráadásban Jesús Navas is betalált, így az andalúz csapaté lett a trófea.

A Sevilla ünnepelhetett a kupadöntőben (Fotó: Action Images)
A Sevilla ünnepelhetett a kupadöntőben (Fotó: Action Images)

Hosszú idő után először rendezték meg János Károly spanyol király nélkül a spanyol Király-kupa fináléját, mivel az elöljáró műtéten esett át a napokban, így nem lehetett ott a Camp Nou lelátóján.

A Sevilla nagyszerűen kezdte az Európa-liga-győztes Atlético Madrid elleni összecsapást 50 ezer madridi és 35 ezer andalúz szurkoló előtt: már az ötödik percben megszerezte a vezetést, miután egy a védőkről lepattanó lövésre Diego Capel csapott le, és a tizenhatos előteréből, középről a kapuba bombázott. David de Geának esélye sem volt a védésre.

A 11. percben aztán majdnem egyenlített az Atlético: Tomás Ujfalusi vitte az alapvonalig a labdát, majd középre gurított, az érkező Sergio Agüero pedig kapásból lőtt, de a labda kipattant egy védőről, aztán Diego Forlán próbálkozott, ám Andrés Palop védett.

A 27. percben Luis Perea majdnem összehozott egy újabb gólt a Sevillának: Renato távoli beadásán meglepődött, és ahelyett hogy tisztázott volna a tizenegyespontnál, levette a labdát Sébastien Squillacinak, akinek a lövését De Gea védte ki.

Ezután az Atlético veszélyeztetett többet, de nem tudott betalálni. A 43. percben szöglet után Palop rosszul jött ki, és nem érte el a labdát, de a hosszú oldalon álló Agüero nem találta el a kaput fejjel.

Az 59. percben ismét a Vicente del Bosque 30 fős spanyol válogatott keretébe bekerülő De Gea védett nagyot, miután Álvaro Negredo került szembe a kapussal Frédéric Kanouté passza után.

Agüero helyzete után a 77. percben Forlán lőtt kapura kapásból, de Palop kivédte a léc alá tartó labdát. A madridiak próbálkozásai a meccs hátralévő részében is elhaltak a Sevilla védőfalában, és nem tudtak egyenlíteni.

Az andalúz csapat azonban a ráadás első percében megint betalált: Jesús Navas robogott végig a pályán, és De Gea mellett elhúzva a labdát a kapuba emelt. Így az andalúz csapat nyerte meg a kupát, míg az Atlético nem tudott újabb trófeát begyűjteni az Európa-liga megnyerése után.

 SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
Atlético Madrid–Sevilla 0–2 (Capel 5., J. Navas 91.)
  A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

 0–1, Capel

 

 

0–2, Jesús Navas

 
 

 

2023.02.02 20:43:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Az edzőváltás nem segített a Valencián, a második félidő elején Asensio és Vinícius Júnior gyorsan eldöntötte a bajnokit.

2023.02.01 20:45:55

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Jules Koundé öngólja után izgalmas volt a hajrá, de a katalánok begyűjtötték a három pontot Sevillában.

2023.01.29 20:43:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A brazil szélső egymaga mesterhármast lőhetett volna, de Alex Remiro pazar napot fogott ki.

2023.01.27 23:23:53

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább folytatódott a gránátvörös-kékek győzelmi sorozata.

2023.01.26 20:44:31

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ismét hátrányba került az Ancelotti-csapat, de segítettek a cserék: a legjobb négy között a hazai kupában a Real.