Játékossors: Sergio Agüero visszatérhet? Egészségügyileg már nincs akadálya

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 13:11
Kingdom Cup
Sergio Agüero egyszer már visszatért a pályára – igaz, csak a Gerrard Piqué szervezésében álló Kingdom Cupon játszott (Fotó: Getty Images)
A spanyol Mundo Deportivo értesülései szerint Sergio Agüero visszatérhet a profik közé, ha szeretne…

 

A Mundo úgy értesült, Sergio Agüero kardiológusa szerint elmúlt a veszély a korábbi sztárcsatár szívproblémáival kapcsolatban, így ha szeretne, visszatérhet a pályára. Agüero egyébként visszavonulása után sem szakadt el a futballtól, gyakran beszél korábbi csapatai meccseiről, az argentin válogatottal „végigturnézta” a 2022-es katari világbajnokságot, egy-egy gálameccsen pedig már a pályára is visszatért, de jó kérdés, akar-e még bizonyítani a profik között. 

Amikor legutóbb megszellőztették visszatérését, akkor több helyen is az Inter Miamiról lehetett olvasni vele kapcsolatban, ahol többek közt Lionel Messivel futballozhatna újra együtt. 

A 101-szeres válogatott futballista legnagyobb sikereit Manchesterben érte el, a City szurkolói aligha felejtik el neki a 390 tétmeccsen lőtt 260 gólját, hogy a csapatnál töltött tíz idénye alatt a Premier League valaha volt leggólerősebb légiósa lett, s főképp azt a pillanatot, amikor a 2011–2012-es idény utolsó másodperceiben, a QPR-nek lőtt 94. perces góljával bajnoki címhez segítette a csapatot. Később még négy PL-arany követte ezt.

A válogatottban 41-szer volt eredményes, és karrierjét épp a nemzeti együttessel elnyert két nagy trófea keretezi: 2008-ban az olimpián, 2021 nyarán pedig a Copa Américán akasztottak aranyérmet a nyakába a csapat tagjaként.

Visszavonulását 2021-ben, Barcelona-játékosként jelentette be 33 évesen, szívproblémáira hivatkozva. 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik