La Liga: Javier Tebas lemondott, de még visszatérhet

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.22. 16:56
null
Javier Tebas (Fotó: Getty Images)
A hivatalos X-oldalán (korábban Twitter) jelentette be lemondását Javier Tebas, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot irányító szervezet (La Liga) 2013 óta regnáló elnöke, aki egyúttal közölte, hogy indul a közelgő elnökválasztáson.

 

„Néhány perccel ezelőtt benyújtottam lemondásomat a La Liga elnöki posztjáról még a mandátumom vége előtt – a jelenlegi megbízatásom december 23-án jár le. Hamarosan elindul az új választási folyamat, ezt illetően számítok a klubok bizalmára és támogatására, hogy megoldhassuk az előttünk álló kihívásokat” – fogalmazott Javier Tebas.

Az új elnökválasztás pontos időpontja nem ismert, de a Marca szerint még ebben az évben sor kerül rá – az új elnök megválasztásáig a liga két alelnöke, Miguel Ángel Gil Marín és Quico Catalán látja el az elnöki teendőket.

Javier Tebas 2013 óta irányítja a La Ligát, s csupán 2016-ban volt ellenfele az akkori választáson, de az egykor az Eibart vezető Alex Aranzábal nem tudta megszerezni a megfelelő mértékű támogatást a hivatalos jelöléshez. 2019-ben Tebast ellenfél hiányában külön gyűlés nélkül újraválasztották a Liga élére, s a jelek szerint ez most is így lesz, mivel egyelőre senki más sem szállt ringbe az elnöki pozícióért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik