Barca: akciós áron falcolhat le a válogatott védő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.20. 14:46
null
Marc Bartra (balra) és Toni Kroos klubja az el Clásicón is találkozott, de ők egy válogatott mérkőzésen viaskodhattak egymással (Fotó: Reuters)
Szerződésében foglalt záradékának köszönhetően akciós áron vásárolhatják ki az érdeklődők az FC Barcelona válogatott labdarúgóját, Marc Bartrát.

 

A 24 éves, négyszeres válogatott védő kiegészítő embernek számít Luis Enriquénél, Gerard Piqué, Javier Mascherano és Jérémy Mathieu is egyértelműen megelőzi őt a házi rangsorban. Bartra szerződése ugyan 2017 nyaráig érvényes, ettől függetlenül a kivásárlási ára az ötödére csökken.

Bartra abban a reményben hosszabbított a közelmúltban – annak ellenére, hogy angol klubok kiváló kondíciókkal bíró szerződésekkel bombázták –, hogy beverekszi magát a katalán együttesbe, de legalábbis több lehetőséget kap, mint korábban. Nos, az igazi áttörés esetében azóta is várat magára.

Talán most már Bartra is másként értékeli a jelenét és a jövőjét a Barcelonában, szerződése pedig lehetőséget biztosít számára arra, hogy ne legyen leláncolva a klubhoz. Ahogy annak idején Thiago Alcántara is – 2013 nyarán 20 millió euróra csökkent a kivásárlási ára –, úgy ő is a piaci ár alatt kelhet el. Mivel Bartra nem szerepelt a mérkőzések hatvan százalékán, a szerződésében foglaltak szerint kivásárlási ára a korábbi 50 millió euróról 10 millió euróra csökkent. Előbbi irreálisan magas összegnek tűnik, utóbbi viszont bőven piacképesnek. Tekintve a korát és eddig szerzett tapasztalatát.

Érdeklődőben vélhetően nincs hiány, még BL-csoportkörös angol és német klubok is szívesen foglalkoztatnák, míg korábban a Tottenham Hotspur tűnt a legkitartóbbnak. Az sem kizárt persze, hogy a védő marad, hiszen a Barcelona nem szívesen válna meg tőle, Bartra menedzsere szerint viszont ennek kevés a valószínűsége.

Bartra 13 bajnokin, öt Király-kupa-mérkőzésen és hat BL-találkozón lépett pályára a szezonban, de utóbbiban például a tavaszi, egyenes kiesés szakaszban már csak egy meccsen egy perc jutott számára, ellentétben az őszi öt találkozóval és 450 perccel. Értékét a transfermarkt.de 12 millió euróra teszi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik