Idén harmadszor maradt gól nélkül a Barcelona

Vágólapra másolva!
2010.12.21. 22:15
null
A Bilbao megtalálta a Barca játékának ellenszerét (Fotó: Reuters)
A Barcelona meglepetésre gól nélküli döntetlent játszott az Athletic Bilbaóval a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így nem tudott előnyt szerezni a január első hetén esedékes visszavágóra.

A spanyol Király-kupa 2008–2009-es kiírásának döntőjében a sorozat történetének két legeredményesebb csapata találkozott egymással: az akkor még 24 végső sikerrel álló Barcelona és a trófeát korábban 23 alkalommal elhódító Athletic Bilbao nézett egymással farkasszemet.

A valenciai Mestalla-stadionban rendezett fináléban a Bilbao hamar vezetést szerzett, de aztán tehetetlen volt a katalán hengerrel szemben: a Barcelona 4–1-re győzött, megszerezve első trófeáját a szezonban, amelyet aztán öt másik követett.

A mostani kiírásban már a nyolcaddöntőben összekerült egymással a két nagy múltú klub, és ezúttal is a katalánok számítanak esélyesebbnek. Még a Bilbao háza táján is úgy gondolják, hogy a katalánok remek formában vannak, de ez nem jelenti azt, hogy a baszkok letettek volna a továbbjutásról.

„A Barcelona jobb formában van, mint két évvel ezelőtt, amikor mindent megnyert, de ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor lehet esélyünk a továbbjutásra. Nem szabad úgy pályára lépni, hogy azt gondoljuk, biztosan kikapunk, hanem hinni kell a sikerben. Nehéz lesz, de a kupa a mi sorozatunk, ezért az Athleticnak plusz motiváció itt szerepelni. Mindannyian egyetértünk abban, hogy ez az utóbbi évek és talán a klub történetének legjobb Barcája, de ez nem veheti el a motivációnkat" – mondta Joaquín Caparrós, a Bilbao vezetőedzője.

Az Athletic helyzetét nehezítette, hogy egyik legjobbja, Fernando Llorente kénytelen volt kihagyni a mérkőzést, azonban nélküle sem vallottak szégyent a baszkok. Igaz, jobbára a védekezésre koncentráltak, és az első félidőben remekül megfogták a többek között Xavit, Iniestát, Mascheranót, Pedrót és Bojant is bevető katalánokat.

Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy Pep Guardiola tanítványai ezúttal nem tudtak olyan szinten teljesíteni, ahogy azt az utóbbi időkben tőlük megszokhattuk, és ezen az sem segített, hogy a második félidőben Messi is, Villa is pályára lépett csereként, maradt a 0–0. A katalánokkal mindössze harmadszor fordult elő 2010-ben, hogy nem tudtak gólt szerezni – 58 meccsen ez nem akármilyen teljesítmény.

Ezen az estén azonban a Bilbao örülhetett jobban, ugyanis a baszkok elérték céljukat: nem kaptak gólt, így megőrizték esélyüket a továbbjutásra. A visszavágót január első hetében rendezik.

 SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
Barcelona–Athletic Bilbao 0–0
Cordóba (II.)–Deportivo La Coruna 1–1
Valencia–Villarreal 0–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik