Javier Saviola átigazolásáról tárgyal a Sevilla a Real Madriddal

Vágólapra másolva!
2008.03.31. 12:28
Javier Saviola 2001-ben igazolt Spanyolországba a Barcelonához. A katalán csapatból nyáron szerződött Madridba, de hamarosan tovább is állhat. A Sevilla érdeklődik az argentin csatár iránt, aki kölcsönjátékosként már szerepelt az együttesben.
Saviola (középen) nyártól már a Sevillában játszhat
Fotó: Action Images
Saviola (középen) nyártól már a Sevillában játszhat
Saviola (középen) nyártól már a Sevillában játszhat
Fotó: Action Images
Saviola (középen) nyártól már a Sevillában játszhat

Saviola nem tudott alapemberré válni a most futó idényben a Real Madridban. Csupán nyolc mérkőzésen lépett pályára és bár lőtt két gólt, ez kevés volt ahhoz, hogy helyet követeljen magának Bern Schuster csapatában.

A Sevillában a 2005-2006-os idényben szerepelt már Saviola, és akkor 15 gólt szerzett az UEFA-kupa-győztes gárdában. Ezek után nem csoda, hogy ismét felmerült a neve a csapatnál, és tárgyalásokat kezdtek szerződtetéséről.

Az üzletet megkönnyítheti, hogy a Real Madrid is érdeklődik a Sevilla három futballistája – Luís Fabiano, Christian Poulsen, Daniel Alves – iránt.

Az argentin csatárt 2001-ben, Diego Maradona lehetséges utódjaként harangozta be a nemzetközi sportsajtó. A Nyúl becenévre hallgató támadó azt követően szerződött a Barcelonához, hogy hazájában a River Plate színeiben három év alatt, 85 meccsen 45 gólt termelt.

A katalán együttesben azonban nem tudott egyenletesen jó formát mutatni, 119 meccsen, 49 gólt szerzett. Saviola hat évig állt a Barcelona alkalmazásában (két szezonban kölcsönadták őt, előbb a Monacónak, majd a Sevillának), és ezt követően került nyáron a Real Madridhoz.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik