A jelek szerint Juan Roman Riquelme a Boca Juniors csapatában marad

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 16:56
A Boca Juniors csapata minden követ megmozgat, hogy leigazolja az argentin Juan Roman Riquelmét, aki jelenleg még csak kölcsönben játszik a klubnál. A támadó középpályás játékjoga 2003 óta a spanyol Villarrealé, hazájába csak idén érkezett kölcsönbe. Az átigazolási kérdés végére még ebben az évben pont kerülhet.
Riquelme jól érzi magát korábbi klubjában
Riquelme jól érzi magát korábbi klubjában
Riquelme jól érzi magát korábbi klubjában
Riquelme jól érzi magát korábbi klubjában

A játékos kvalitásaihoz kétség sem férhet, azonban évek óta nem tud bekerülni a Villarreal kezdőcsapatába. Ennek legfőbb oka az, hogy kiesett a 2004-ben az argentin River Plate csapatától érkező chilei Manuel Pellegrini vezetőedző kegyeiből.

Egészen biztos, hogy Riquelme távozik a klubtól, azt azonban még nem tudni biztosan, hol folytatja pályafutását. Korábban már szóba jött az olasz AC Milan, az Inter és a Juventus csapata, de a brazil Fluminense is élénken érdeklődött a 29 éves támadó középpályás iránt.

A jelek szerint azonban a legvalószínűbb az, hogy a játékos hazatér szülőhazájába, a Boca Juniors együttesébe. A játékos választásában nagy szerepet játszhat az, hogy 2007-ben már a csapatnál játszott kölcsönben, valamint az a lehetőség, hogy Libertadores Kupát nyerjen a klubbal.

„A célunk most az, hogy november harmincadikáig szerződtetni tudjuk Romant - nyilatkozta Pedro Pompilio, a Boca alelnöke. - Ebben az esetben három éves kontraktust szeretnénk kötni vele.”

Mivel a Boca Juniors szerepel majd a decemberi FIFA Klubvilágbajnokságon, addig mindenképpen szeretnék tető alá hozni a szerződést, hiszen ott már szükségük van Riquelmére.

„Az elkövetkező napokban is folynak majd a tárgyalások, hiszen van még mit elsimítani. Ennek ellenére a transzfer megkötésére igen nagy az esély” – tette hozzá Juan Manuel Llaneza, a másik oldal, azaz a Villarreal elnöke.

JUAN-ROMAN RIQUELME PROFI PÁLYAFUTÁSA

ÉV KLUB MÉRKŐZÉS GÓL
1996-2002 Boca Juniors (argentin) 151 38
2002-2003 FC Barcelona (spanyol) 30 3
2003- Villarreal (spanyol) 104 35
2007 Boca Juniors (kölcsönben) 24 10
Argentin válogatott
44 mérkőzés/17 gól
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik