Julio Baptista a Copa Americán meggyőzte a Real vezetőit

Vágólapra másolva!
2007.07.18. 12:46
Julio Baptista maradhat a Real Madridnál. A brazil futballista a Copa Americán remek teljesítményt nyújtott, és a jelek szerint akár kulcsember is lehet a spanyol bajnokcsapatnál.

Julio Baptista 2005 nyarán nagy reményekkel érkezett a Real Madridhoz, de eddig nem úgy sikerült a fővárosi szereplése, ahogy elvárta. Bár első szezonjában 32 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, legtöbbször csereként kapott lehetőséget, majd tavaly nyáron kölcsönadták az Arsenalhoz.

Angliában sem igazán vitézkedett, Arséne Wenger nem is igazán erőltette, hogy végleg Londonba csábítsa.

Baptista az utolsó pillanatban, Zé Roberto váratlan lemondása után mégis helyet kapott a Copa Americán résztvevő brazil válogatottban, és ott bizonyított: az utolsó meccseken jól játszott, a döntőben ő rúgta az első gólt Argentínának.

Éppen a kontinensbajnokságon nyújtott játéka volt az, amely után a Real vezetői visszakoztak, és mégsem akarják mindenképpen elküldeni a brazil játékost.

„Ő egy nagyon fontos tagja lehet a csapatnak” – értékelt Miguel Angel Portugal, a Real új technikai igazgatója a Marca című lapban. – „Egy ilyen feje tetejére fordult világban bármi lehetséges.”

„Bízom benne, hogy Julio Baptista kulcsjátékosa lesz ennek az újjáalakuló Real Madridnak.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik