Saviola elhagyja a katalánokat és a Villarrealhoz távozhat

Vágólapra másolva!
2007.02.27. 15:37
Spanyol lapértesülések szerint a spanyol bajnoki címvédő, listavezető Barcelona argentin támadója, Javier Saviola a szezon végén elhagyja a katalán együttest. A játékost a szezonban gyengélkedő, a tabellán csak 12. helyen álló, de tavaly tavasszal még BL-elődöntőt játszó Villarreal nézte ki magának.
Saviola a Villarrealban folytathatja
Reuters
Saviola a Villarrealban folytathatja
Saviola a Villarrealban folytathatja
Reuters
Saviola a Villarrealban folytathatja

A gárda a dán Jon Dahl Tomasson személyében a téli átigazolási időszakban nemzetközileg is jegyzett támadóra tett szert, igaz csupán kölcsönbe. Saviola szerződése azonban azonnal sürgőssé válhat, ha a dán légiós a nyáron visszatér német csapatába, a Stuttgartba.

Az amúgy gólerős, még mindig csak 26 éves Saviola 2001-ben a River Plate csapatától nagy reményekkel érkezett Barcelonába, ám nem sikerült megváltani a világot. Sőt, még állandó helyet követelnie sem a csapatban.

A 2004-2005-s szezont a Monaco, majd a rákövetkező idényt a Sevilla csapatában töltötte kölcsönben. Mindkét gárdában meghatározó játékossá tudott válni, nagy érdemeket szerzett a Sevilla tavalyi UEFA-kupa sikerében.

Ilyen előzmények után a gránátvörös-kékek a nyáron azonnal visszarendelték és némi huzavona után meg is tartották. A kezdőcsapatba azonban csak akkor fért be, miután Samuel Eto’o megsérült, illetve a második számú csatár, Eidur Gudjohnsen nem élt a Frank Rijkaardtól kapott bizalommal.

Előtérbe került ismét Saviola, akinek barcelonai mérlege megsüvegelendő - 114 mérkőzés, 49 gól -, de a holland szakembertől nem kapott bizalmat. A szurkolók és a társak elismerik, de a súlyos sérülés miatt kidőlő Eto’o által hónapokra hagyott űrt neki sem sikerült betöltenie.

Rijkaard alig várta, hogy Eto’o felépüljön, az argentin ismét a cserepadon találta magát, játéklehetőséget, ahogy azt megelőzően, úgy minden bizonnyal ezek után sem sokat kap majd.

Ez pedig érthetően nincs ínyére egy olyan képességű játékosnak, aki az argentin válogatott tagjaként 36 mérkőzésen tizenegy gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik