MTI, V. Á. 2022.05.25 14:22 Frissítve: 2022.05.25 14:44

Női röpi: ideges játékosokra számít a magyar válogatott kapitánya

Andreas Vollmer, a magyar női röplabda-válogatott német szövetségi kapitánya szerint újonc és a nemzeti csapatban kevés rutinnal bíró játékosai idegesek lesznek az Európa-liga Arany divíziója csoportkörének szombati nyitó mérkőzésén – írja az MTI.

 

Andreas Vollmer szerint újonc és a nemzeti csapatban kevés rutinnal bíró játékosai idegesek lesznek a szombati nyitó mérkőzésen (Fotó:Dodó Ferenc/Kelet-Magyarország)


A magyar válogatott 18 óra 30 perctől a Tüskecsarnokban mérkőzik meg Romániával, és a vendéglátók fiatal kerettel készülnek az El-re. Korábbi kulcsemberek (Király-Tálas Zsuzsanna, Molcsányi Rita, Pallag Ágnes) elköszöntek a nemzeti csapattól, a stabil kerettagok közül pedig többek (Szakmáry Gréta, Török Kata, Tóth Fruzsina, Juhár Dalma, Gyimes Zsófia, Bagyinka Fanni) csak az augusztusban kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre csatlakoznak.

A magyar együttes kispadján első tétmeccsére készülő Vollmer a szerdai sajtótájékoztatón kiemelte: a rendelkezésre álló kéthetes felkészülési időszak rövid, de igyekeznek maximális munkát elvégezni, amibe minden apróság nem fér bele, ám az alapokat át tudják venni.

„Egy folyamat elején tartunk, ami az összeszokást, a taktika felépítését illeti. Szombaton minden bizonnyal ideges játékosokat látok majd magam körül, hiszen a hat újonc mellett másoknak eddig epizódszerep jutott a válogatottban” – nyilatkozta Vollmer. Kiemelte: az El-ben ezúttal másodlagos lesz az eredmény, mert egy új program indult, ettől függetlenül nyerni szeretnének.

„Először pontokat, aztán szetteket, majd persze a meccset is. Viszont akkor sincs tragédia, ha kikapunk. Nyerni vagy tanulni, ezek a szavak szerepelnek a szótáramban, a vereség azonban nem” – mondta.

A játékosok képviseletében a Németországban légióskodó Németh Anett elmondta: a gyakorlásaikon egyre magasabb szinten képesek teljesíteni, hosszabbak a labdamenetek, kevesebb a bosszantó hiba.

„A románokkal régen találkoztunk, sokat változtunk mi is és ők is, hozzánk hasonlóan erősen megfiatalított a keretük. Nem tudjuk, hogy most az övék vagy a miénk a jobb csapat, de szeretnénk győztesen, emelt fővel lejönni a pályáról” – mondta.

Hozzátette: igyekszik németországi formáját átmenteni a válogatottba.

„Szeretnék pontszerzője lenni az együttesnek, meghatározó teljesítményt nyújtani, és amikor esetleg hullámvölgybe kerülünk, akkor bizonyítani, hogy lehet rám számítani, tartást, erőt és önbizalmat tudok adni a társaimnak” – közölte.

A csapat kapitánya, Szűcs Kinga kifejtette: a német edzővel az alapoktól kezdték a munkát a válogatottnál, a szakember nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy mindenki felvegye a ritmust, és az apró hibáikat azonnal precíz pontossággal javította ki.

„Az a célunk, hogy bátran játsszunk, és megmutassuk, hogy amit eddig elértünk, megtanultunk a sportágból, azt fel tudjuk vinni a pályára. Ott pedig meg is mutassuk, hogy mindegy, hány évesek vagyunk, hányadik évadunk ez a válogatottban, minden pontnak tudunk örülni. Nagyon várjuk a meccseket, reméljük, hogy sokan kijönnek majd szurkolni nekünk” – mondta.

Sarlós Márton, a válogatott csapatvezetője kiemelte: nem várnak világmegváltó játékot, csupán azt, hogy a gárda egységes arculatot mutasson, álljon helyt, és adott esetben azért jusson tovább. Kiemelte: az El-keret összeállításánál az volt a cél, hogy kiderüljön, az elkövetkezendő 8-10 évben a válogatottnál kivel lehet komolyan számolni.

Az Európa-liga Arany divíziójának csoportkörében a magyarok május 28. és június 8. között a románokkal és az ukránokkal találkoznak. A június 18-19-i final four rendezését eredetileg az ukránok kapták, ám a háborús helyzet miatt kérdéses, hol lesz a végjáték, amelynek a házigazda automatikusan résztvevője lesz.

A versenysorozat győztese 125 ezer euróval gazdagodik, továbbá részt vehet a jövő nyári Challenger-kupán, amelynek aranyérmese egy évvel később az elitet felvonultató Nemzetek Ligájában szerepelhet.

A magyar női röplabda-válogatott kerete:
liberók:
Szalai Anna (MTK Budapest), Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba)
feladók: Kotormán Réka (Louisiana University), Petrenkó Brigitta (Coastal Carolina University)
nyitásfogadók: Kiss Gréta (Szent Benedek RA), Szűcs Kinga (VBC Casalmaggiore), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár)
átlók: Németh Anett (SC Potsdam), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda), Petőváry Panni (UTE)
centerek: Pintér Andrea (Fatum-Nyíregyháza), Vacsi Evelin (Szent Benedek RA), Pekárik Eszter (Swietelsky-Békéscsaba), Bodovics Hanna (Fatum-Nyíregyháza), Kump Alíz (Vasas Óbuda), Zólyomi Rebeka (Swietelsky-Békéscsaba)

Női Európa-liga, Arany divízió, C-csoport:
május 28., szombat, 18.30: Magyarország–Románia, Tüskecsarnok
június 2., csütörtök, 18.00: Ukrajna–Magyarország, Tüskecsarnok
június 4., szombat, 18.00: Magyarország–Ukrajna, Tüskecsarnok
június 8., szerda, 16.00: Románia–Magyarország, Alexandria

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.

2021.11.10 09:27:11

Röplabda PAPP BÁLINT

A röplabdázó Inneh-Varga Elizabet csapata egyetlen légiósaként beletanulhat a vezérszerepbe.