Röplabda: Magyar Érdemkereszttel tüntették ki Buzek Lászlót

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.11.27. 13:03
null
Buzek László a kitüntetéssel (Fotó: MTI)
Magyarország köztársaság elnöke, Áder János Magyar Érdemkereszttel tüntette ki Buzek László korábbi válogatott röplabdázót és edzőt, aki pénteken, a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián (KIMBA) tartott ünnepségen vette át az elismerést – írja az MTI.

 

Az eseményen Németh Szilárd, Csepel korábbi polgármestere, a KIMBA alapítója köszöntötte Buzek Lászlót, aki október 8-án ünnepelte 75. születésnapját.

„Egy időben mi, birkózók, együtt edzettünk a röpisekkel, súlyemelőkkel és ökölvívókkal, és figyeltük, hogy ki az a nagyon magas ember. Mindig nagyon sokan vették őt körbe, sokan akartak tanulni tőle. Arra is emlékszem, hogy mindig nagyot csattant a labda a leütései után – mondta Németh Szilárd a 266-szoros válogatott játékosról.

Kiemelte, valaha Csepelen nagyon jó sportélet folyt, kiváló öttusázók, birkózók, kerékpárosok, labdarúgók, röplabdázók voltak a klub tagjai, és a legnagyobb sportolók között tartották számon Buzek Lászlót. Felidézte Buzek László pályafutását, aki a 70-es évek világklasszis magyar röplabdázója volt, tízszeres magyar bajnok és tizenegyszeres kupagyőztes, nyolcszor választották meg az év röplabdázójának. Sportolói képességeit jelzi, hogy Németországban negyvenévesen is szükség volt a játékára.

Németh Szilárd Sárfalvi Péterrel, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, korábbi csepeli világbajnok öttusázóval adta át Buzek Lászlónak a kitüntetést és az oklevelet, mert – a hivatalos indoklás szerint – „a magyar röplabdasport jó hírnevét játékosként és edzőként is öregbítette”.

„Ez az első kitüntetésem. Különböző szóbeli elismeréseket kaptam már, sokszor voltam a legjobb játékos, de sohasem tüntettek ki. Most a barátaim és a játékostársak ajánlására Németh Szilárd terjesztett fel a díjra, amellyel pályafutásomat ismerték el – mondta az MTI-nek Buzek László. Hozzátette, kitüntetések híján sem volt hiányérzete, de mivel nem számított a díjra, különösen jólesik neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik