Olasz Kupa: Roma-Fiorentina 0-2 - kiesés

168774 168774168774 168774
Vágólapra másolva!
2015.02.03. 21:02
Címkék
Szakadó (ki)esőben kezdődött az Olasz Kupa harmadik negyeddöntője. Rómában nagy meglepetést nem találtunk Garcia kezdőjében, talán az utolsó...

Szakadó (ki)esőben kezdődött az Olasz Kupa harmadik negyeddöntője. Rómában nagy meglepetést nem találtunk Garcia kezdőjében, talán az utolsó pillanatban megszellőztetett kapus kérdés az, ami a rajtig izgalomban tarthatta a romanistákat, de a lengyel fiú kapott újra lehetőséget. Sajnos a többi poszton a sérülések, és a fáradság döntött. Ez alól lóghat ki picit Maicon szerepeltetése, de gondolom Torosidis sérülés még nem gyógyult teljesen. A mérkőzést Damato vezette, a hazaiak a csodaszép fekete mezben futottak ki.(ki)esőben kezdődött az Olasz Kupa harmadik negyeddöntője. Rómában nagy meglepetést nem találtunk Garcia kezdőjében, talán az utolsó pillanatban megszellőztetett kapus kérdés az, ami a rajtig izgalomban tarthatta a romanistákat, de a lengyel fiú kapott újra lehetőséget. Sajnos a többi poszton a sérülések, és a fáradság döntött. Ez alól lóghat ki picit Maicon szerepeltetése, de gondolom Torosidis sérülés még nem gyógyult teljesen. A mérkőzést Damato vezette, a hazaiak a csodaszép fekete mezben futottak ki.

Az első negyedórában Nainggolan tartotta kezében az irányítást, távoli lövései, hosszú passzai adták az AS Roma támadások gerincét. Szerencsére láthattunk Roma támadásokat, sőt, meglehetősen élénken kezdett a fővárosi gárda.

Húsz perc játék után Skorupski hajmeresztő labdaérintése igazította meg a hanyatló pulzusom, de Gomez nem tudott mit kezdeni az ölébe pottyant lehetőséggel. Nagyjából ez volt a vendég Fiorentina egyetlen kapu irányába tartó akciója. Ez azért nem teljesen igaz, de a Viola sok energiát nem fordított a támadások megszervezésére. Ez jellemezte az első játékrészt.

A félidő utolsó harmadára Diamanti ütemtelensége okozott némi feszültséget, előbb Tottival, később majd Maiconnal szólalkozott össze. Meg kell még azt is jegyezni 45 perc játék után, hogy Florenzi nem csatár. Több helyzetet hagyott ki, mint egy serdülőcsapat két bajnokin. Pozitívum viszont Cole első félideje, régen láttuk az angolt ilyen lendülettel játszani. Többször nyújtotta meg a bal szélen, zárkózott fel támadáshoz, sőt még beadásai, passzai is voltak a támadó harmadban. Nagyjából ez történt az első játékrészben.

A folytatásban jóval agresszívebb Fiorentina futott ki a gyepre. Sajnos ennek meg is lett az eredménye. De ne szaladjunk ennyire előre. Nainggolan "századik" kapura lövésével igyekezett visszatérni a mérkőzésbe a hazai csapat. Majd kevesebb mint egy óra után Paredes helyére Pjanic jött, de hozzá ő sem tudott tenni semmit. A hideg zuhany a hatvanötödik minutumban érkezett. Pasqual megiramodás után, beadását Gomez értékesítette. Valahogy úgy, ahogy annak idején Montella szerezte góljait. A védelem végig nézte. 0-1

Erre reagálva Garica beküldte új szerzeményét, Ibarbot. Méghozzá Totti helyére. Az ifjú kolumbiai jól szállt be a mérkőzésbe, de kapura ő sem tudott veszélyt jelenteni. A vendégek kifejezetten erőszakos letámadásra váltottak előnyük megszerzése után, ami nagyon nem ízlett a Farkasoknak. A mérkőzés ezen szakaszában rossz volt nézni, amit láttunk.

A hetvenötödik percben, nagyjából a Fiorentina tizenhatosának vonalán mellbe rúgták Ibarbot, a játékvezető sípja néma maradt. Nem befolyásolta döntően a mérkőzést, de szó nélkül sem lehetett hagyni. A végére Maicon helyett Verde érkezett, aki ma inkább az eladott labdáival járult hozzá a siralmas látképhez, mintsem a harcos hozzáállásával, amit láthattunk tőle korábban. Igazából már ez sem számított. Főleg azért, mert egy perccel a rendes játékidő vége előtt Gomez újra eredményes tudott lenni. Ismét egy bal oldali beadás után, középről talált a kapuba. 0-2

Ez hát az idei Olasz Kupa története. Várjuk vissza a szélvész gyors Gervinhot, bízzunk Doumbia góljaiban, és ennyi. Garcia mester, süllyed a hajó, remélem látod. Most valami komoly fordulatra lesz szükség, mert itt valami nagyon elromlott. Aki nem rúg gólt, kiesik. Ma az AS Roma befejezte az Olasz Kupa menetelést, vége az Ezüst Csillag hadműveletnek.

Szomorú!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik