Déjá vu, avagy minden jó, ha a vége jó

2621975 26219752621975 2621975
Vágólapra másolva!
2014.10.24. 16:10
Címkék
A kedd este mély sebet ütött mindannyiunkban, ugyanúgy elátkozzuk ezt a napot, mint 2007. április tizedikét, a napot melyen "1 hétig" voltunk...

A kedd este mély sebet ütött mindannyiunkban, ugyanúgy elátkozzuk ezt a napot, mint 2007. április tizedikét, a napot melyen "1 hétig" voltunk Manchesterben. Az akkori nagy maflás után a a Sampdoriát fogadtuk az Olimpicoban, most pedig a Sampdoria fogad minket a Luigi Ferrarisban. A történelem ismétli önmagát, nagy közhely, de esetünkben nagyon is igaz. Reméljük a történelem tovább ismétlődik, mivel 2007 április tizenötödikén négy dugót vertünk a genovaiak kapujába nulla kapott gól mellett. Tehát jöjjön aminek jönnie kell, faljuk fel a Blucerchiatit. A kedd este mély sebet ütött mindannyiunkban, ugyanúgy elátkozzuk ezt a napot, mint 2007. április tizedikét, a napot melyen "1 hétig" voltunk Manchesterben. Az akkori nagy maflás után a a Sampdoriát fogadtuk az Olimpicoban, most pedig a Sampdoria fogad minket a Luigi Ferrarisban. A történelem ismétli önmagát, nagy közhely, de esetünkben nagyon is igaz. Reméljük a történelem tovább ismétlődik, mivel 2007 április tizenötödikén négy dugót vertünk a genovaiak kapujába nulla kapott gól mellett. Tehát jöjjön aminek jönnie kell, faljuk fel a Blucerchiatit.

Azonban ezt a Sampdoriát nem lesz könnyű nemhogy megszórni, de megverni sem. A Juvéval egyetemben veretlenek az idei kiírásban. A lejátszott 7 meccsükön négy győzelmet és három x-et mutathatnak fel. Kilencszer köszöntek be az ellenfelek kapujába és négyszer kapituláltak.

A Sampdoriának nem kis múltja is van. Az egyszeres olasz bajnok, négyszeres kupagyőztes csapat egy KEK trófeát is begyűjtött, sőt 1992-ben még egy BEK döntőt is játszott a Barcelona ellen, ahol azonban hosszabbítás után 1-0-ra kikaptak.

A jelenlegi Samp 4-3-3-as felállásban játszik, akárcsak mi. Vezetőedzőjük Sinisa "szabadrúgáskirály" Mihajlovic nagyon összerakta ezt a csapatot. A felállásból adódóan támadó focit játszanak, emellett remekül védekeznek és nagyon jól kontráznak. Nem is csoda, hiszen a védelemben megtalálható Alessio Romagnoli, a Roma fiatal tehetsége, ki most kölcsönben szerepel a genovai csapatnál. Romagnoli eddig 5 meccsen egy gólt jegyzett az idei szezonban. Aztán ott van Angelo Palombo, aki 33 éves kora ellenére sziporkázik a középpályán, 7 meccsen 2 gólpassz az eddigi mérlege és ne is beszéljünk Pedro Obiangról a fiatal spanyol középpályásról, ki szintén minden meccsen játszott idén, 1 gól és 1 gólpassz fűződik a neve mellé.

A Sampdoria ikonja

Palombo, a Sampdoria ikonja.

Csatársoruk sem semmi. Most csak két nevet mondok, Stefano Okaka Chuka ex-Roma játékos és Gonzalo Bergessio a Rómával is hírbehozott volt Catania támadó.

Kezdő tizenegyük a következő lehet:

Viviano - De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Cacciatore - Soriano, Palombo, Obiang - Eder, Chuka, Gabbiadini

Most nézzünk körül a csapatunk háza táján. Letargia, düh, depresszió. Nem hiszem, talán csak a düh maradt, de az nem is baj, legalább jobban harapnak majd kedvenceink. Profi játékosokról beszélünk, kiknek remek szurkolótáboruk van. Még a Bayern meccs lefújása után is éltették a csapatot a stadionban lévők. Le a kalappal!

Sálcsere a Roma Bayern meccsen.

A következő csapatot vízionálom szombatra:

Skorupski - Torosidis, Manolas, Astori, Holebas - Nainggolan, De Rossi, Pjanic - Ljajic, Totti, Iturbe

Szerintem nem kell megmagyarázni Morgó és Ashley mellőzését. Amit kedden műveltek, arra nincsenek szavak. Biztos vagyok benne, hogy Sabi papa akcióba kezdett kapus és balbunkó poszton is.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy megszakíthatjuk a Sampdoria veretlenségi sorozatát. Mostanában nagyon megy ez nekünk. Lásd Buffon és Neuer góltalansági szériájának megállítása. Nincs semmi gond, erős, kreatív csapatunk van, ezért lelkes, türelmes és szép játékot várok labdabirtoklással, Róma gólokkal.

Remélem lesz ilyen is a meccsen:

Jöjjön az a déjá vu érzés, azt mondom. Szombaton úgy akarom álomra hajtani a fejem és gondolom ezzel nem vagyok egyedül, hogy mosoly legyen a számon, és a Grazie Roma szóljon a fejemben.

A mérkőzést a Digisport 1 adja élőben, illetve akinek nincs digije (mint nekem) az streamen (banok.myfreeforum.org/Serie_A_s_Coppa_Italia_streamek_about19)élvezheti majd az esti előadást.

Addig is Forza Roma szurkolótársaim!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik