Sebastien Loeb továbbra is hibátlan a világbajnokságon

TÓTH ANITATÓTH ANITA
Vágólapra másolva!
2009.04.26. 23:49
Sebastien Loeb zsinórban ötödször nyert Argentínában és zsinórban ötödször az idén, utóbbi azt jelenti, hogy továbbra is száz százalékos a világbajnokságon. A francia legfőbb riválisa, Mikko Hirvonen még szombaton este elbúcsúzott a küzdelmektől (motorhiba miatt), úgyhogy Loeb előnye vele szemben már húsz pont az összetettben.
Loeb (jobbra) nagyon élvezte a ralit
Fotó: Reuters
Loeb (jobbra) nagyon élvezte a ralit
Loeb (jobbra) nagyon élvezte a ralit
Fotó: Reuters
Loeb (jobbra) nagyon élvezte a ralit

Az idén már nem először fordult elő, hogy az első nap extrém-szoros párharcot hozott, a hétvége további részében azonban Loeb dominált. Most is így történt, s ezen már senki sem lepődött meg.

Loebnek pénteken még meg kellett elégednie a harmadik pozícióval, szombaton azonban már megállíthatatlan volt. Halmozta a szakaszgyőzelmeket és átvette a vezetést, amelyet a viadal végéig már ki sem engedett a kezéből.


Hirvonen Focusa túlmelegedett, úgyhogy a finn kiesett a második helyről, Sordo pedig átvette a pozícióját, így kettős Citroen-diadalt ünnepelhetett a csapat. „Jó csatát vívtunk Mikkóval, azután azonban ő kiesett, és már valamivel kevésbé volt izgalmas – mondta Loeb. – De azért nagyon élveztem a ralit.”
Sordo is elégedett volt a második pozícióval, bár azt gondota, harcolni tud majd a győzelemért. „Ez nagyon jó eredmény a csapatnak és hasznos Sebastien vb-csatájában. Jó hétvége volt” – mondta Sordo.

A szombati defektje ellenére a másik Ford-pilóta, Jari-Matti Latvala a harmadik helyen haladt, egészen addig, amíg elektromos problémák miatt nyolc percet nem veszített. Hozzá hasonlóan járt Petter Solberg, aki meg két defekt valamint olajnyomásgondok miatt veszített időt.

Így esett, hogy Henning Solberg állhatott a dobogó harmadik fokára – 2007 óta először esett ez meg a norvég pilótával.

Ami a magyar párost illeti, az N-csoportban érdekelt Mayer Gábor, Tagai Róbert kettős (Subaru Impreza) az abszolút 21. pozícióban ért célba, ám ami még fontosabb, a PWRC-mezőnyben hatodikként végzett, ez pedig három vb-pontot eredményezett számára. Így már négy pontjuk van az idén, s az összetettben a 11. pozíciót foglalják el a világbajnokságon.

ARGENTIN-RALI

A VB 5. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Sebastien Loeb, Daniel Elena (francia, Citroen C4 WRC) 3:57:40.3, 2. Sordo, Martí (spanyol, Citroen C4 WRC) 1:13.1 perc hátrány, 3. H. Solberg, Menkerud (norvég, Ford Focus WRC) 4:04.1 p h., ...21. Mayer Gábor, Tagai Róbert (magyar, Subaru Impreza) 1:03:16.0 ó h.

A vb állása
Pilóták: 1. Sebastien Loeb 50, 2. Sordo 31, 3. Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 30.
Gyártók: 1. Citroen 82, 2. Ford 43, 3. Stobart Ford 37
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik