Ötvenedik futamgyőzelmét arathatja a hétvégén Sébastien Loeb

Vágólapra másolva!
2009.03.12. 21:18
A hétvégén Cipruson folytatódik a rali-világbajnokság, amelynek – mint amúgy a versenysorozat összes állomásának és a világbajnoki címnek is – legnagyobb esélyese a francia Sébastien Loeb. Az ötszörös világbajnok ralis a pénteken kezdődő futamon szeretné ötvenedik vb-győzelmét begyűjteni.
Loeb háromszor már nyert Cipruson
Fotó: Imago (archív)
Loeb háromszor már nyert Cipruson
Loeb háromszor már nyert Cipruson
Fotó: Imago (archív)
Loeb háromszor már nyert Cipruson

A Ciprus-ralit az egyik legnehezebbnek tartják a pilóták, hiszen a vegyes talajon kell haladniuk, a nyitónapon például hat aszfaltos szakasszal kell megbirkózniuk a pilótáknak, ami csak első hallásra tűnik könnyűnek. A szerelem szigetén heves esőzést jósoltak a meteorológusok péntekre, ami miatt az aszfaltutak roppant csúszóssá válhatnak.

Ha az aszfaltos szakaszokkal végeztek a pilóták, akkor szombaton és vasárnap kapnak mellé még néhány néhány murvás etapot is, ami tovább bonyolítja a rali-pilóták amúgy sem túl egyszerű életét.

Sébastien Loeb azonban az a versenyző, akit csöppet sem érdekel, hogy éppen milyen talajon halad, esik-e, vagy fúj, csak az érdekli hogy nyerjen. A francia pályafutása ötvenedik futamgyőzelmére készül, ám különösebben nem foglalkozik a jubileummal.

„Az elejétől nyomni fogom, mást nem is tehetek, szeretnék jelentős előnyt kiharcolni már az első napon. Nem feltétlenül fogok örülni, ha valóban esni kezd, mert a murvára való esőgumikat nem igazán teszteltük aszfalton, szóval érdekes lesz” – mondta Loeb.

„Persze jó lenne, ha összejönne az ötvenedik már most, de akkor sincs semmi, ha nem sikerül ezen a hétvégén megszereznem. Számomra ez is csak egy verseny a többi közül, úgyhogy ha nem most, akkor legközelebb, vagy azt követően meglesz az ötvenedik győzelmem” – mondta a francia, aki a vébé első két futamát megnyerte.

Cipruson 2000 és 2006 között állandó helyszíne volt a világbajnoki sorozatnak, és az ötszörös világbajnok pilóta 2004 és 2006 között győzött a szerelem szigetének raliversenyén.

A harmadik vébéfutamnak a teljes hossza 1198 km, amelyből 332 km a mért szakaszok hossza. Pénteken hat, szombaton öt, vasárnap pedig három gyorsasági szakaszt rendeznek – utóbbi két napon aszfalt és murva borítású szakaszokon kell menniük a versenyzőknek, míg pénteken csak aszfalton.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik