Sébastien Loeb és Daniel Sordo fényévekkel a mezőny előtt

Vágólapra másolva!
2008.01.24. 21:09
A 76. Monte-Carlo-rali bemelegítő edzése úgy kezdődött, ahogyan a tavalyi futam véget ért: kettős Citroën-elsőséggel. A futam már ma elkezdődött, a mezőny két szakaszt teljesített. Akárcsak az edzésen, úgy az első éles szakaszokon is a francia csapat két pilótája bizonyult a leggyorsabbnak. Sébastien Loeb (Citroën C4 WRC) és Daniel Sordo (Citroën C4 WRC) fényévekkel megelőzik a mezőny többi részét. A pilóták közül sokan vétettek apróbb hibákat a jeges utak és az új gumik miatt.
Sébastien Loeb
Reuters
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb
Reuters
Sébastien Loeb

A 2008-as idénynyitó első gyorsaságiján a Citroën spanyol pilótája, Daniel Sordo bizonyult a leggyorsabbnak. Sébastien Loeb csupán néhány másodperccel maradt le csapattársától, azonban az már ekkor látszott, hogy a két Citroën-versenyző messze a többiek előtt autózik.

Ez a kép a második szakaszon sem változott, noha a négyszeres világbajnok Loeb átvette a vezetést csapattársától.

Mikko Hirvonen jelenleg a harmadik. A Ford finn pilótája azt mondta, túl óvatosan vezetett, ezért ekkora a hátránya. Csapat-és honfitársa, Jari-Matti Latvala az egyike volt azoknak, akik a jeges utak áldozatául estek.

Latvala egy kőnek ment, majd defektet kapott. A kerékcsere négy percébe került, aminek köszönhetően a tizenhatodik helyre csúszott.

Ám nem ő volt az egyetlen, aki megcsúszott a jégen az új Pirelli gumikkal. A 2003-as norvég világbajnok Petter Solberg például többször is megpördült.

A versenyen már rajthoz állt a teljes Suzuki csapat is, azonban mindkét autójukkal technikai probléma akadt. Toni Gardemeister a nyolcadik, míg a másik SX4-et kormányzó Anderson a tizenegyedik helyen áll a mai napot követően.

Jól teljesít a Stobart erre a futamra szerződtetett belga pilótája, Francois Duval, és szintén kiválóan autózik az ausztrál Chris Atkinson.

A negyedik helyezett Subaru-pilóta hátránya azonban már közel egy perc, ami jelzi, hogy a folytatásban nehéz dolga lesz a mezőnynek, ha lépést akar tartani Loebékkel.

A Monte-Carlo-ralin a versenyzőkre a következő három napban további 17 szakasz vár.

HARANGI LÁSZLÓ

76. MONTE-CARLO-RALI: A VILÁGBAJNOKSÁG ELSŐ FUTAMA - ÁLLÁS EGY NAP UTÁN (2 SZAKASZ, 45,70 VERSENYKILOMÉTER) - ÉLMEZŐNY:

1. Sébastien Loeb (francia, Citroën C4 WRC) 23:38,4 perc
2. Daniel Sordo (spanyol, Citroën C4 WRC) + 12,7 másodperc
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) + 44 másodperc
4. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) + 58,6 másodperc
5. Francois Duval (belga, Ford Focus WRC) + 1:13,5 perc
6. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza WRC) + 1:14,5 perc
7. Gigi Galli (olasz, Ford Focus WRC) + 1:26,1 perc
8. Toni Gardemeister (finn, Suzuki SX4 WRC) + 1:53,1 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik