Rali: Colin McRae-t gyászolják az autósport kiválóságai

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.09.17. 23:32
Colin McRae-t gyászolják az autósport legnagyobbjai és a sportág rajongói: a 39 esztendős volt ralivilágbajnok szombat éjjel szenvedett halálos helikopterbalesetet.
"Nagyszerű ember a magánéletben, félelmetes ellenfél a versenypályán" - jellemezte az elhunyt pilótát Nicky Grist, aki hosszú éveken át volt McRae navigátora és 1995-ben együtt nyerték meg a világbajnokságot.

"Elképesztően gyors volt" - mondta a Forma-1-es David Coulthard, Jackie Stewart, a legendás F1-es pilóta pedig így fogalmazott: "Óriási veszteség Skócia számára."

"A kedvenc versenyzőm volt, sok vb-futamon láttam" - fogalmazott a hétszeres világbajnok Valentino Rossi. Az olasz klasszis, aki vasárnap a gyorsaságimotoros-világbajnokság portugáliai futamán nyert a MotoGP-ben, győzelmét McRae emlékének szentelte.

"A sors tragikus iróniája, hogy Colin pilótaként annyiszor játszott a halállal és egy helikopterbalesetben vesztette el az életét" - írta Jeremy Hart újságíró, McRae egyik legjobb barátja.

A gépen négyen tartózkodtak, mindannyian szörnyethaltak. McRae és gyermeke, Johnny Gavin mellett még egy felnőtt és egy kiskorú, a 37 éves Graeme Duncan és a hatesztendős Ben Porcelli utazott a gépen.

McRae 1995-ben lett világbajnok, 1987 és 2004 között 25 vb-futamot nyert meg, 2004-ben és 2005-ben a Dakar-ralin is részt vett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik