B. D. K. 2021.05.22 11:04 Frissítve: 2021.05.22 13:45

Serie A: „Még küzdeni akarok” – Buffon tovább kergetné az álmait

Mint ismert, az olasz világbajnok kapus, Gianluigi Buffon az idény végén távozik a Juventus labdarúgócsapatától. A 43 éves kapuvédő azonban nem a visszavonuláson gondolkodik, hanem új kihívások elébe nézni – írja a Rai Sport.

Buffon új kihívások elé nézne (Fotó: Getty Images)

 

„Büszke vagyok arra, hogy így fejezhetem be. A Juve, a szurkolók, az elnök, a csapattársak és az edző mindig is az életem részei voltak. Egyszer minden véget ér, negyvenhárom éves vagyok és döntést kellett hoznom” – fogalmazott Gianluigi Buffon.

Noha az olaszok legendás kapusa bejelentette, hogy elhagyja a Juventust, az még korántsem biztos, hogy a pályafutását is befejezi.

„Több ajánlatot is kaptam az elmúlt időszakban, gondolkodom a lehetőségeken, s amelyiket a legizgalmasabbnak tartom, azt elfogadom. Ha ez megtörténik, akkor olyan helyre kerülök, ahol tovább kergethetem az álmaimat és új célokért küzdhetek. Még küzdeni akarok, utazni és kihozni a testemből a maximumot. Visszavonulhatnék, de ha van nálam őrültebb személy, aki nálam őrültebb tervvel áll elő, követni fogom őt, és nem szabok ki határokat – árulta el Buffon. – A kihívás, ami csak velem képzelhető el, senki mással.”


2023.01.27 19:05:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Felidézzük a vb-győztes olasz kapus indulása körülményeit és a felbukkanását kísérő nyilatkozatokat.

2023.01.24 22:16:09

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az én bajom az, hogy ha bűnösök is, megint nem azok bűnhődnek majd, akik a törvény ellen vétettek (nyilván ezért mondtak le nagy hirtelen), hanem azok, akik az égvilágon semmiről sem tehetnek: a játékosok és a szurkolók.

2023.01.18 23:30:32

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Napoli kilenc pont előnnyel vezeti az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tabelláját a címvédő Milan és tízzel a Juventus, illetve az Internazionale előtt. Azt tegyük most félre, hogy Luciano Spalletti legénysége kedden a gyengécske Cremonese ellen tizenegyesekkel kiesett az Olasz Kupából, mert a szurkolókat sokkal inkább a Serie A, valamint a lehető legjobb Bajnokok Ligája-szereplés érdekli és tartja lázban.

2023.01.18 23:10:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha így fáj, ezt, ha úgy fáj, azt tanácsos bekapnunk.

2023.01.18 19:26:13

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az Internazionale már a 21. percben kétgólos előnyben volt és végül magabiztos győzelmet aratott.