Moratti 9.5-re értékeli a 2010-es évet

Vágólapra másolva!
2010.12.30. 20:38
null
Moratti a legjobb évén van túl, amióta az Inter elnöki székében ül (Fotó: Action Images)
Massimo Moratti 10-es skálán 9.5-re osztályozza az Inter labdarúgócsapatának 2010-es teljesítményét. A milánói klub elnöke csak azért nem adta meg a maximális tízes pontszámot, mert nem nyerték meg az Európai Szuperkupát.
MATERAZZI NEM JÖTT KI BENÍTEZZEL

A Moratti által remélt címvédésekre Leonardóval lesz esélye az Internek. Marco Materazzi legalábbis így gondolja.

„Nagyon örülök Leonardo érkezésének, nem hiszem, hogy ez tiszteletlenség lenne a részéről a Milannal szemben – nyilatkozta a világbajnok olasz védő. – Most már újra a győzelmek útjára léphetünk. Nem titok, Benítezzel nem jöttem ki. Sajnálom, hogy a klub-vb megnyerése után nem vettem részt az ünneplésben, de csak magam és a csapattársaim miatt, Benítez miatt egyáltalán nem bánom."

Kevés klubelnök tekinthet vissza olyan elégedetten a 2010-es évre, mint Massimo Moratti. Az Inter öt nagy trófeát nyert meg, nem csoda, hogy az elnök igen magas pontszámot adott csapatának.

„Kilenc és felesre értékelem az évet, mivel tízest csak akkor adhatnék, ha a megnyertük volna az Európai Szuperkupát Monte Carlóban – mondta a Sky Italiának Moratti, akinek ez volt a 15. éve az Inter elnökeként. – Persze egészen különleges érzés így az év végén az öt trófeát egymás mellett látni."

Nem volt azonban csupa móka és kacagás az elmúlt 15 év, és nem csak az Inter szempontjából.

„Tizenöt év nagyon hosszú idő. Emlékeznünk kell a fogadási botrányra, ez a szörnyűség az egész olasz labdarúgást megviselte, a calciopoli a legrosszabb, ami valaha a futballunkban történt. A labdarúgásra is kihatással van a nemzetközi gazdasági helyzet, így már nem lehetünk olyan derűlátók, mint néhány évvel ezelőtt. A Serie B-ben és a harmadik vonalban ráadásul még több klub van nehéz anyagi helyzetben."

Az óév után természetesen az előttünk álló esztendőről is szót ejtett a fekete-kékek elnöke.

„Nem szeretek a scudetto elveszítésére gondolni, mivel nagyon kedves a számomra. Reményeim szerint a csapat fel tud zárkózni, és bízom benne, hogy van még esélyünk megszerezni, még ha elég nagy is a hátrányunk. Úgy gondoljuk, a Bajnokok Ligáját is meg tudjuk nyerni, így abban is mindenképpen meg kell próbálnunk a címvédést. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy sok múlik a szerencsén, szóval nem akarok nagy terhet rakni az edzőnk vállára."

SANTONT ADNÁK ZACCARDÓÉRT
 

A La Gazzetto dello Sport szerint az Internél gondolkodnak Cristian Zaccardo kölcsönvételén. A Parma középen és szélen is bevethető védőjéért Davide Santont adnák cserébe a milánóiak. A címvédő nemrég megszerezte a Genoától a nagy tehetségnek tartott Andrea Ranocchiát, ám a hátsó sor további megerősítése már csak azért is szükségesnek tűnik, mert Walter Samuel még jó ideig nem állhat csapata rendelkezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik