Megsebzett csapatok csatáznak a Roma-Interen

Vágólapra másolva!
2011.04.19. 14:09
null
Az Inter és a Roma is a kupában javítana a szezonján (Fotó: Action Images – archív)
Ma este az AS Roma és az Inter az olasz fővárosban csap össze egymással az Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. A „farkasok" és a fekete-kékek is az utolsó, számukra reálisan még elérhető trófea megszerzéséért küzdenek a nem túl fényesen sikerült szezon vége felé. A vendégek legjobb csatára, Samuel Eto'o nem játszhat.

Az Inter a legutóbbi idényben mindent megnyert, ám a tavalyi olasz bajnoki siker, Olasz Kupa-győzelem és Bajnokok Ligája-diadal után a milánóiaknak ebben a szezonban gyakorlatilag már csak a kupában van reális esélyük a címvédésre.

Ehhez azonban túl kell jutniuk az elődöntőn, amelyet a nagy „kuparivális" AS Roma ellen vív meg a fekete-kék együttes. Az Inter egy évvel ezelőtt épp a fővárosiakat verte meg a fináléban Diego Milito góljával, sőt a két gárda az utóbbi hat évben ötször csapott össze a döntőben! Háromszor az északiak, kétszer pedig a „farkasok" diadalmaskodtak.

„Az Olasz Kupa a Romának és az Internek is szinte az egyetlen még elérhető cél ebben az évadban.

Roma: Még menthető szezon
A BL-hely már elment, csak a kupa maradt nekünk. Elemez a Grande Roma blog.

Ezen az estén két megsebzett csapat küzd meg egymással, és mindkettőnek nagy motivációra lesz szüksége. Az nyer majd, aki jobban fel tudja szívni magát erre a párharcra" – mondta Vincenzo Montella, a Roma vezetőedzője.

„Nem az egyéni villanások fognak dönteni, hanem a csapatok mentális ereje. Aki a Roma mezét viseli, nem csak tehetségesnek kell lennie, hanem megfelelő személyiség is kell hozzá, hogy megfelelően tudjon reagálni azokra az eseményekre, amelyek velünk történtek az utóbbi időben" – tette hozzá a szakember.

Az elmúlt hétvégén az Inter és a Roma is fontos mérkőzést bukott el a bajnokságban: a milánóiak a kiesés ellen küzdő Parma otthonában elszenvedett vereséggel a bajnoki címért, míg a fővárosiak a Palermo ellen elveszített hazai meccsel a BL-indulásért folytatott harcban szedtek össze szinte behozhatatlan hátrányt. Ráadásul a fekete-kékek a hét közben a Bajnokok Ligájából is kiestek a Schalkéval szemben.

„Az Inter az elmúlt öt évben mindent megnyert, amit csak tudott, úgyhogy érthető, ha most támadnak minket a kevésbé sikeres idény miatt. Nem szabad ezzel foglalkoznunk, hanem be kell fognunk a szánkat, és hajtani előre. Be kell vallanom, nagyon büszke vagyok rá, hogy az Inter mezét viselhetem. A nehéz pillanatok ellenére roppant jó érzés, hogy fantasztikus szurkolók támogatnak minket" – mondta Dejan Sztankovics, a címvédő szerb középpályása.

Abban is hasonlít az Inter és a Roma helyzete, hogy az olasz sajtóban már szinte tényként kezelik: mindkét együttesnél edzőváltás lesz a nyáron. Az utóbbinál Carlo Ancelottit tekintik az első számú jelöltnek, aki minden bizonnyal távozik a Chelsea-től, míg a milánóiaknál az elmúlt napokban José Mourinho visszacsábításáról írtak a helyi lapok. Bár ezt Massimo Moratti cáfolta, könnyen lehet, hogy Leonardo – aki már a Schalke ellen 5–2-re elbukott BL-meccs után menesztette volna magát – nem marad a klubnál.

Az Internek nagy érvágás lehet a mai meccsen, hogy Samuel Eto'o nem léphet pályára, mivel összeszedett egy bokasérülést, viszont Diego Milito, Giampaolo Pazzini és Goran Pandev bevethető a milánói csatárok közül.

A két „megsebzett" alakulat ma 20.45 órakor csap össze egymással az elődöntő első meccsén, ám az egymás elleni párharc megnyerése még korántsem jelent biztos trófeát, mivel a másik ágon a Milan és a Palermo küzdelmének győztese jut majd a fináléba.

kerdes=Melyik csapat nyeri a párharcot?|opcio1=Roma|opcio2=Inter|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik