Nemzetisport.hu 2012.09.13 22:50 Frissítve: 2014.03.30 03:27

Gullit: A Milannak nem mondanék nemet

Ruud Gullit elmondása szerint örömmel térne vissza korábbi sikerei színhelyére, az AC Milanhoz.

Ruud Gullit nem tudna nemet mondani az AC Milannak (Fotó: Action Images)

 

Az 50 éves Gullit 1987 és 1993 között, majd az 1994–1995-ös idényben szerepelt a piros-feketéknél, ahol két Bajnokcsapatok Európa Kupáját, két Európai Szuperkupát, két Interkontinentális Kupa-címet, három bajnoki címet, egy Olasz Kupát nyert az 1987-es év aranylabdása.

Az 1988-ban Európa-bajnoki címet szerző 66-szoros holland válogatott játékos vezetőedzőként a Chelsea, a Newcastle United, a Feyenoord, a Los Angeles Galaxy és a Tyerek Groznij együttesét irányította korábban, de elmondása szerint nem tudna nemet mondani egy milánói ajánlatra.

„Karrierem legszebb éveit a piros-feketéknél töltöttem – nyilatkozta Gullit, miután megérkezett Milánóba a Bajnokok Ligája-trófea olaszországi körutazásának nagyköveteként. – Megtiszteltetés lenne, ha egyszer engem hívnának a kispadra. Hogyan mondhatnék nemet egy ilyen fontos klubnak?”

Gullit ugyanakkor nem aggódik korábbi klubja jövője miatt: „Sosem tudhatod, mit hoz a jövő, bár a klub jó kezekben van jelenleg” – utalt Massimiliano Allegri jó munkájára a holland.

„Amikor a Linate repülőtéren leszálltam, eszembe jutott minden alkalom, amikor a Milannal az elitsorozat mérkőzéseire indultunk. Bár már több évtized eltelt, de számomra olyan, mintha csak egy éve lett volna.”

A holland kedves emlékei között megjelentek a piros-feketék sapkái, amelyek az ő ikonikus raszta hajzatát voltak hivatottak megeleveníteni.

„Levágattam, mert úgy gondoltam, hogy életem egyik szakaszának ez a helyes lezárása, hogy aztán kezdhessek egy újat. Mindig öröm újra látni ezeket a sapkákat.”

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.