Spalletti: Szoboszlai jól tenné, ha egyszer Olaszországban is megméretné magát

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 13:54
null
Az olasz szakember elismerően beszélt a magyar válogatott kiválóságairól (Fotó: Getty Images)
Luciano Spalletti a Hír Tv-nek adott exkluzív interjút Rómában. Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Marco Rossiról és Szoboszlai Dominikról is szót ejtett.  


A 64 esztendős szakember az előző idényben 33 év után nyert bajnoki címet Olaszországban a Napolival, majd jól megérdemelt pihenőre indult, csakhogy időközben az olasz válogatott szövetségi kapitánya lett. Ki is jutott a címvédővel a 2024-es Eb-re, de a szombati (mai) sorsolást csak a 4. kalapból várja nemzetével. A Hír Tv-nek adott interjújában Marco Rossiról és Szoboszlai Dominikról ejtett szót.

„Figyelemmel kísérem Marco Rossi munkáját. A külföldön dolgozó olaszoknak van egy előnyük az itthoniakkal szemben, ugyanis mintha eggyel több sebességi fokozattal rendelkeznének. Pontosan azért, mert könnyedén sikerül beilleszkedniük egy másik közegbe. Megvan bennük az a tulajdonság, hogy képesek alkalmazkodni az olyan helyzetekhez, amikkel az Olaszországban dolgozó kollégáik nem találkoznak.”

„Ami a jövő évi Eb-t illeti, bárkivel is sorsolnak össze, a saját utunkat fogjuk járni. Ha Magyarországgal játszanánk a tornán, Marco Rossi is így tenne. Támadó, proaktív futballt szeretnénk játszani, az alaptaktika nem fog változni” – mondta az olasz szakember, majd a Liverpool magyar sztárjáról, Szoboszlairól beszélt.

„Személyesen nem ismerem Szoboszlai Dominikot, de kiváló labdarúgónak tartom, remek képességei vannak. Az olasz futball lehetőséget adna neki a további fejlődésre, jól tenné, ha egyszer ott is kipróbálná magát, de szívből kívánom, hogy legyen sikeres Angliában.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik