Inter: Balotellihez hasonlítják a mesterötössel kezdő Puscast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 12:33
Öt góllal tette le a névjegyét a Virtus Lanciano ellen 7–0-ra megnyert Primavera-mérkőzésen George Puscas, az Internazionale román utánpótlás-válogatott támadója, akit az olaszok máris Mario Balotellihez hasonlítanak.

A margitai születésű 18 éves támadó pályafutása a magyar határtól nem messze fekvő nagyszalontai Liberty Oradeából indult, majd a Bihor Oradea érintésével, és Pierluigi Casiraghi játékosmegfigyelő ajánlásával került 2013-ban az Internazionaléhoz, melynek ifjúsági együttesében a legutóbbi idényben 38 bajnokin 13 gólig jutott. A mostani szezont pedig álomszerűen kezdte, hiszen a Primavera-bajnokság első fordulójában a Virtus Lanciano ellen 7–0-ra megnyert mérkőzésen ötször talált be az ellenfél kapujába.

A transfermarkt.de által 200 ezer euróra taksált román korosztályos válogatott támadó kapcsán óhatatlanul is szóba kerül Puskás Ferenc neve, a szakemberek azonban nem az Aranycsapat legendás játékosával, hanem az Inter-nevelésű Mario Balotellivel állítják párhuzamba, ugyanis hasonlóan képzett futballista, mint elődje.

A calciomercato.com az elemzésében megjegyzi, Mauro Icardi, Pablo Osvaldo és a jelenleg sérült Rodrigo Palacio személyében a milánói együttes pillanatnyilag csak három támadót foglalkoztat az első keretében, így Federico Bonazzoli mellett Puscasnak van a legnagyobb esélye arra, hogy hamarosan az Inter felnőttcsapatában is megmutathassa tudását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik