Serie A: hétmillióért vásárolt U21-es válogatott csatárt a Bologna

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2009.01.26. 20:11
A januári átigazolási időszak utolsó előtti hetében felélénkültek az események az olasz első osztályú labdarúgó bajnokságban (közkeletű nevén Serie A-ban). A legnagyobb médiafigyelmet a milánói Kaká angliai csábítása jelentette, de ennek árnyékában több neves labdarúgó is klubot cserélt.
Osvaldóra nem tartott igényt a Fiorentina, Bolognába igazolt
Fotó: Action Images (archív)
Osvaldóra nem tartott igényt a Fiorentina, Bolognába igazolt
Osvaldóra nem tartott igényt a Fiorentina, Bolognába igazolt
Fotó: Action Images (archív)
Osvaldóra nem tartott igényt a Fiorentina, Bolognába igazolt

A Lazio például kölcsönadta nigériai válogatott csatárát, Stephen Makinwát a Chievo Verona együttesének. A játékos ebben az idényben mindössze négy alkalommal lépett pályára a bajnokságban, mindannyiszor csereként, és akkor sem váltotta meg a világot. Korábban érdeklődött iránta a Bochum és a Hoffenheim is, de Makinwa nem akarta elhagyni Olaszországot. A támadó 2006 óta mindössze három gólt lőtt a Lazio színeiben, igaz, már az is szép dolog tőle, hogy egyáltalán alá mert írni a klubhoz a színes bőrűeket nem éppen tenyerükön hordozó ultrák miatt. A fővárosiak a jobbhátvéd Manuel Belleri szolgálataira sem tartottak igényt, aki a Bolognához került.

A Milanhoz visszatért rövid, ám annál eredménytelenebb monacói vendégjátékából a középhátvéd Elia Legati, míg a Palermo megszerezte az albán középpályást, Brian Filipit a Ravenna U20-as gárdájától és a tapasztalt balhátvédet, Mirko Savinit a Napolitól. Utóbbi érkezése miatt eddigi tartalék bal oldali védőjüket, Ciro Capuanót kölcsönadták a Cataniának.

A nyáron alaposan megerősödött Fiorentina eladta olasz-argentin csatárát, Pablo Daniel Osvaldót a Bolognának, mégpedig hétmillió euróért. Az argentin származású, de olasz U21-es válogatott labdarúgó az ősszel igen messze került a kezdőtől, és a Bologna mellett a WHU is érdeklődött iránta. Rajta kívül két játékos is elhagyja a lilákat, ám csak átmenetileg: Jan Hable a Baník Ostravához, Matthias Lepiller az AS Eupenhez került kölcsönbe. A Siena hasonlóképpen cselekedett Gianluca Sansonéval (tavasszal a Gallipoli Calcióban erősödik), az Atalanta Karamoko Cissével (ő az AlbinoLeffében).

A Juventus játékosmegfigyelőinek éles szemét dicséri, hogy igazolták a 19 esztendős bolgár kapust, Mario Kirevet, akit azzal a lendülettel kölcsön is adtak a Grasshoppersnek. Nem is ártott új kapus után nézniük a „Zebráknak”, mivel Gianluigi Buffon azt nyilatkozta, hogy ha ő kapott volna olyan ajánlatot, mint Kaká, bizony távozott volna klubjától…

A télen jól erősítő Lecce kölcsönadta az orosz válogatott középpályást, Viktor Bugyanszkijt az FK Himkinek, a Chievo pedig Antimo Iuncót a Salernitanának.

A tények után jöjjenek a sokkal izgalmasabb pletykák, nyilatkozatok!

A Milan szebb napokat is látott szűrője, a brazil Émerson véleménye szerint Kaká legkésőbb két éven belül a Real Madridhoz kerül, és csak azért nem igazolt a Manchester Cityhez, mert az nem éppen topklub. Émersonért is érdeklődnek a szigetországból: a Portsmouth fél évre szeretné őt kölcsönvenni. A klub kapusa, Christian Abbiati viszont meghosszabbította szerződését egészen 2011-ig. Az újgazdag City most éppen a Juventus orra alá tört borsot, hiszen 27 millió eurót kínált a hírek szerint a Werder Bremennek Diegóért – ezzel még úgy-ahogy versenyezhetnének is a taljánok, ám a tízmilliós éves fizetéssel aligha.

A Juventus Fiorentinában erősödő középpályása, Sergio Almirón visszautasította a Bologna ajánlatát. A Napoli általános igazgatója, Pierpaolo Marino úgy látszik, belenyugodott abba, hogy Marek Hamsík a Juvéhoz igazol, ám mint nemrégiben bejelentette, legkorábban a nyáron.

Az Inter edzője, José Mourinho most éppen a fiatal támadóból, Mario Balotelliből próbál meg embert faragni a maga sajátos nevelési módszereivel. További hír a klub háza tájáról, hogy Maxwell távozhat, ám Patrick Vieirát hiába hívják többen is Angliából. Az Inter „sok csalatást és fenét” tapasztalt elnöke, Massimo Moratti egy interjújában karakán módon kiállt a portugál maestro mellett, mondván, megvan a portugálnak a joga ahhoz, hogy azt tegyen, amit akar. Viszont ha nem jönnek a sikerek, a tavasszal minden bizonnyal elszámolnak egymással…

A Fiorentina sportigazgatója, Pantaleo Corvino elismerte, hogy érdeklődnek a Tolouse 26 esztendős szélsője, Jérémy Mathieu iránt, és véleménye szerint még januárban a klubhoz kerülhet a Chelsea szerb védője, Braniszlav Ivanovics.

A mindig jól értesült Giornale di Sicilia közölt egy interjút a Palermo elnök-tulajdonosával, Maurizio Zamparinivel, aki elmondta, hogy igazi nagyvadra vadásznak, hiszen 15 millió eurót kínáltak a brazil Nilmarért az Internacionalnak. Igaz, azt maga is elismerte, hogy körülbelül 30 százalékos esélye van annak, hogy megszerzik a válogatott támadót, aki egyébként már tett egy sikertelen európai kiruccanást Lyonban.

JÖTTEK-MENTEK

INTER
Érkezett:
Távozott: Ivan Fatic (Salernitana, kölcsönbe)

ROMA
Érkezett: Adrian Florin Pit (Pisa, kölcsönből vissza), Adrian Stoian (SF Gica Popescu)
Távozott:

LAZIO
Érkezett:
Távozott: Stephen Ayodele Makinwa (Chievo Verona, k.), Manuel Belleri (Bologna)

MILAN
Érkezett: David Beckham (Los Angeles Galaxy, k., ingyen), Felipe (Gremio, k.), Thiago Silva (Fluminense, 10 000 000), Elia Legati (Monaco, k.v.)
Távozott:

PALERMO
Érkezett: Alberto Cossentino (Triestina, k.v.), Brian Filipi (Ravenna U20, 150 000), Mirko Savini (Napoli)
Távozott: Davide Lanzafame (Bari, k.), Andrea Raggi (Sampdoria, k.), Maurizio Ciaramitaro (Salernitana, k.), Davis Curiale (Ravenna, k.), Hernán Pablo Dellafiore (Torino, k.), Ciro Capuano (Catania, k.)

FIORENTINA
Érkezett: Matthias Lepiller (Grasshoppers, k.v.), Emiliano Bonazzoli (Sampdoria, k.)
Távozott: Giampaolo Pazzini (Sampdoria, 8 000 000), Pablo Daniel Osvaldo (Bologna, 7 000 000), Jan Hable (Baník Ostrava, k.), Matthias Lepiller (AS Eupen, k.)

ATALANTA
Érkezett: Federico Peluso (AlbinoLeffe)
Távozott: Michele Marconi (Grosseto, k.), Giacomo Bonaventura (Pergocrema, k.), Karamoko Cisse (UC AlbinoLeffe)

Sampdoria
Érkezett: Andrea Raggi (Palermo, k.), Giampaolo Pazzini (Fiorentina, 8 000 000)
Távozott: Jonathan Pablo Bottinelli (San Lorenzo, k.), Paolo Castellazzi (SPAL Ferrara, k.), Jonathan Rossini (Legnano, k.), Emiliano Bonazzoli (Fiorentina, k.), Massimo Bonanni (Grosseto, k.)

UDINESE
Érkezett: Niki Zimling (Esbjerg, ingyen), Sakari Mattila (HJK Helsinki), Ferdinando Sforzini (Grosseto, k.v.), Segundo Ibarbo (Atlético Nacional), Fabián Orellana (Audax Italiano, 4 000 000)
Távozott: Alain Nef (Recreativo Huelva, k.), Ferdinando Sforzini (Avellino)

CATANIA
Érkezett: Paolo Acerbis (Grosseto, k.), Ciro Capuano (Palermo, k.)
Távozott: Mirko Antenucci (Pisa, k.), Ciro Polito (Grosseto, k.), Pablo Álvarez (Rosario), Julián Di Cosmo (Fidelis Andria, k.), Mark Edusei (AS Bari)

REGGINA
Érkezett: Matej Krajcík (Slavia Praga)
Távozott: Nenad Novakovics (Nordsjaelland, i.), Francesco Cosenza (Avellino, k.)

SIENA
Érkezett:
Távozott: Gianluca Sansone (Gallipoli Calcio, k.)

TORINO
Érkezett: Hernán Pablo Dellafiore (Palermo, k.)
Távozott:

CAGLIARI
Érkezett:
Távozott:

JUVENTUS
Érkezett: Mario Kirev (Szlavia Szófia)
Távozott: Dario Venitucci (Avellino, k.), Mario Kirev (Grasshoppers, k.)

LECCE
Érkezett: Dimitriosz Papadopulosz (Panathinaikosz, i.), Edinho (Internacional, 3 000 000)
Távozott: Viktor Bugyanszkij (FK Himki, k.)

NAPOLI
Érkezett:
Távozott: Mirko Savini (Palermo)

BOLOGNA
Érkezett: Massimo Mutarelli (csapat nélküli), Pablo Daniel Osvaldo (Fiorentina, 7 000 000), Manuel Belleri (Lazio)
Távozott: Simone Confalone (Ascoli, i.)

GENOA
Érkezett:
Távozott: Davide Brivio (Vicenza, k.), Fernando Martin Forestieri (Vicenza, k.)

CHIEVO
Érkezett: Stephen Ayodele Makinwa (Lazio, k.)
Távozott: Cesar (Padova, k.), Antimo Iunco (Salernitana, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik