Frank Warren szerint Vladimir Klicsko túl nagy falat Haye számára

Vágólapra másolva!
2009.05.22. 13:01
Címkék
Profi ökölvívásban a nehézsúlllyal összefüggésben hetek óta másról sem hallani, mint David Haye és Vladimir Klicsko ütközetéről, melyre június 20-án kerül sor Gelsenkirchenben, a Schalke labdarúgócsapatának stadionjában. Az összecsapással kapcsolatban eddig többnyire a brit Haye hangzatos nyilatkozatairól olvashattunk („Vérbe fagyva hagyom a padlón Vladimirt”; „Klicskóék puhányok”), míg most egy nemzetközileg is elismert menedzser, Frank Warren mondta el a véleményét.
A „nagy” és a „kicsi”: Vladimir Klicsko és David Haye
Fotó: Action Images
A „nagy” és a „kicsi”: Vladimir Klicsko és David Haye
A „nagy” és a „kicsi”: Vladimir Klicsko és David Haye
Fotó: Action Images
A „nagy” és a „kicsi”: Vladimir Klicsko és David Haye

Június 20-án több mint 60 ezer néző előtt rendezhetik meg Németországban az elmúlt évek leginkább várt nehézsúlyú rangadóját, Vladimir Klicsko, a WBO (Bokszvilágszervezet) és az IBF (Nemzetközi Bokszföderáció) bajnoka, illetve kihívója, a cirkálósúlyú exvilágbajnok David Haye csatáját. A találkozóról természetesen nap mint nap látnak napvilágot vélemények és, prognózisok – Frank Warren, a világ egyik legjelentősebb promótere például ukrán győzelmet vár.

„David megkapta ezt a meccset, ám ehhez el kell mennie az oroszlán barlangjába. Akármennyit is beszéltek róla, kizárt dolog, hogy ezt a párosítást Angliába vitték volna. Klicsko túl sok, túl nagy lesz Davidnek, de ezt majd ő maga is megtapasztalja, amikor az ukrán ökle lesújt az állkapcsára” – nyilatkozta az összecsapással kapcsolatban Frank Warren.

„A legutóbbi ellenfelét négy vagy öt alkalommal padlóra küldte Haye, de ő is szedett be komoly találatokat, és meg is volt fogva. Van esélye rá, hogy kiüsse Klicskót, ám szerintem nem fogja tudni kibokszolni. Arról nem is beszélve, hogy David már volt néhányszor elég komoly bajban pályája során. Mormeck, Thompson és egy felhozó ember is le tudta őt küldeni, és Maccarinelli is megfogta az első menetben.

Most pedig egy nála méretesebb ellenféllel kell majd szembenéznie. Olyan emberről beszélünk, aki képes körülbelül 260-270 fontot megemelni egyetlen ütésével, márpedig David cirkálósúlyban ilyet nem tapasztalhatott. A sebességére próbál majd alapozni, a kezei meg szokás szerint elég alacsonyan lógnak majd, és ez nem járható út számára a győzelem felé” – tette hozzá Warren.

www.profiboksz.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik