Csagajevet kiütötte a sérülése, elmarad a Valujev elleni visszavágó

Vágólapra másolva!
2008.06.27. 13:45
Súlyos sérülést szenvedett Ruszlan Csagajev, a jövő szombatra tervezett, Nyikolaj Valujev elleni visszavágó előtt. A vesztfáliai Halléban a nehézsúlyú címmérkőzés elmarad, de a gála nem; a fő meccs Felix Sturm és Randy Griffin középsúlyú összecsapása lesz.
Csagajev (balra) és Valujev csatája ismét elmarad
Foto: Action Images
Csagajev (balra) és Valujev csatája ismét elmarad
Csagajev (balra) és Valujev csatája ismét elmarad
Foto: Action Images
Csagajev (balra) és Valujev csatája ismét elmarad

A csütörtök délutáni edzés végén a kesztyűzés utolsó előtti menetében a Bokszvilágszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka, az üzbég Ruszlan Csagajev (24–0–1, 17 K.O.–T.K.O.) bal lábbal hátralépett, ekkor egy hatalmas roppanást lehetett hallani, s Michael Timm, az Universum edzője rögtön tudta, nagy a baj. „A legrosszabbra gondoltam, sajnos ez beigazolódott” – mondta a tréner.

Csagajevet rögtön a hamburgi Szent György Kórházba szállították, ahol az MRI-vizsgálat Achílles-ín-szakadást állapított meg. Az operáció elkerülhetetlen, így dr. Ehnert és dr. Eggers hétfőn megoperálja a világbajnokot. Előbbi orvos szakvéleménye szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a szakadás nem közvetlenül a sarokcsontnál történt.

Az is kérdéses, hogy az öklöző ebben az évben visszatérhet-e a kötelek közé. „Ez a legrosszabb dolog, ami sportolói pályafutásom során történt velem. De visszatérek!” – fogadkozott Csagajev.

Ez már a második alkalom, hogy meg kell változtatni a Csagajev–Valujev mérkőzés időpontját. Először május 31-én csapott volna össze a két bunyós, de az üzbég vírusfertőzésen esett át, a július 5-ei dátum pedig most Csagajev súlyos sérülése miatt esett kútba.

Az Universum utóbbi időkben legszínvonalasabb rendezvényének ígérkező, „A visszavágók éjszakája” elnevezésű gála nem marad el, középsúlyban a WBA vb-öve a tét: a címvédő Felix Sturm (29–2–1, 13) az amerikai Randy Griffin (24–1–3, 12) ellen bokszol az est összecsapásán.

A programban Balzsay Károly (18–0–0, 13) a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki címét védheti meg az argentin José Alberto Clavero (28–6–1, 14) ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik