Női kézi Eb: sok sérülés nehezíti a vb-ezüstérmes dolgát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.04. 16:22
Szasa Boskovics, Szerbia női kézilabda-válogatottjának szövetségi kapitánya szerint a vasárnap kezdődő horvát-magyar közös rendezésű Európa-bajnokságon nagyon erős lesz a mezőny: véleménye szerint nyolc válogatott is van, amely a dobogós helyekre pályázik. A szövetségi kapitány csak pénteken hirdet csapatot, mivel sokan sérüléssel bajlódtak.

A Szerbiával tavaly vb-ezüstérmet nyerő Szasa Boskovics szerint jelen pillanatban Dánia játéka a legmeggyőzőbb, Norvégia remek formában van és nagyon sok tapasztalattal rendelkezik, de a két házigazda, Magyarország és Horvátország is a maximumot próbálja meg nyújtani.

„Nagyon sok komoly válogatott szerepel a tornán: a mi csoportunkban rajtunk kívül Montenegró és Franciaország, Zágrábban Horvátország, Svédország és Németország, valamint a magyar, a norvég, a spanyol., az orosz, a román és a dán nemzeti együttes is... – idéz az újvidéki Magyar Szó Boskovics Beta hírügynökségnek adott interjújából. – Valamennyi bízik az éremszerzésben, és szerintem ez minden idők legerősebb Európa-bajnoksága. A legutóbbi kontinensbajnokságon negyedikek voltunk, a világbajnokságon csak Brazília végzett előttünk. A kézilabdázóim a klubjaikban meghatározó játékosnak számítanak. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, s a nézők mindig elégedettek lesznek majd, ha Szerbia pályára lép."

Szerbia az eszéki D-csoportban kapott helyet, ahol Montenegró, Franciaország és Szlovákia szerepel még. Boskovics kiválasztottjai először december 8-án Montenegró ellen lépnek pályára.

„A mi sorsunk nagyban függ a Montenegró elleni első mérkőzésen elért eredménytől. Kulcsfontosságú ez a találkozó nekünk és a montenegróiaknak is, hiszen a franciák nagyon jók. Szlovákia számunkra kevésbé ismert, ám pont emiatt lehet kellemetlen ellenfél" – nyilatkozta Boskovics, aki hozzátette, Szerbia célja, hogy ott legyen a riói ötkarikás játékokon.

A szövetségi kapitány közölte, hogy csak pénteken hirdet csapatot, mivel sokan sérüléssel bajlódtak. A hét közepén Katarina Tomasevics, Dragana Cvijics, Ivana Milosevics és Szanja Damnjanovics is végigcsinálta a tréninget, s a válogatotthoz ugyancsak csatlakozott Andrea Lekics.

Jegyek anői kézilabda Európa-bajnokságra awww.jegyed.hu-nkaphatók!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik