A hónap momentumai - december

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2015.01.15. 12:01
Címkék
A változatosság kedvéért az utolsó 2014-es hónap sem úgy alakult, ahogy előzetesen elterveztük, pedig "simán" lehetett volna december az, amikor...

A változatosság kedvéért az utolsó 2014-es hónap sem úgy alakult, ahogy előzetesen elterveztük, pedig "simán" lehetett volna december az, amikor végre elindul a csapat felfelé a tabellán. Láttunk sok szépet és csúnyát, jót és rosszat, ezeket idézzük fel dióhéjban, és bepótoljuk, ami egy kicsit elmaradt.

1.: A hónap legjobb védője/kapusa - Walter Zenga-díj

Az egyetlen konstans formát nyújtó védőnket úgy hívják: Juan Jesus. Távolról sem hibátlan, félreértés ne essék, vele is megesik a baki néha, de valóban brutál mértékű melót kell elvégeznie Ranocchia és társai mellett/helyett. Ez az idény valóban szintlépés lehet neki. Egy jelölt volt még D'Ambrosio személyében, aki végre lehetőséget kapott a négyes hátsó alakzat szélén, és remekül élt is azzal.

2.: A hónap legjobb középpályása - Sandro Mazzola-díj

A nagyon gyengén sikerült november után Mateo Kovacic újra megtalálta az igazi formáját (ezzel együtt pedig Mancini a posztját), és bár az Udinese látogatásakor azzal a közeli keresztléccel tevékeny részt vállalt a vereségből, utána a Chievo és (főleg) a Lazio ellen méltóképp korrigált.

3.: A hónap legjobb támadója - Nyers István-díj

Mauro Icardi a befutó ismét, most kb. minden eddiginél kevesebb elég volt ehhez, egy (végül pontot nem érő) gól, valamint egy félgólpassz formájában. Voltak időszakok, amikor néha már osztogatónak is képzelte magát a tetkókirály, ott még azért nem tart, de hátha eljut egyszer arra a szintre.

4.: A hónap csalódása - Ricardo Quaresma-díj

Talán a Muntaritól kapott brutális könyökös az oka? Vagy netán emiatt mondott le róla könnyen a Roma? Esetleg teljesen más okok húzódnak a háttérben? Egyelőre nem tudjuk, az mindenesetre biztos, hogy a Mazzarri-rendszerben ficánkoló Dodó Mancini kinevezése óta finoman szólva sem remekel, akár balhátvéd, akár bal oldali középpályás poszton kapott lehetőséget, elég reménytelen volt a játéka. Mindenesetre viszonylag fiatal kora lévén még nyilván bízhatunk egy feltámadásban, elvileg nagy jövő állhat előtte, de ahhoz a védekezésén rengeteget kell javítania - hátha Sylvinho jó hatással lesz rá. Guarín a kandidálók közé került néhány ökörséggel, de úgy tűnik, most a rossz formája nem tartott ki sokáig - szerencsénkre.

5.: A hónap legkellemesebb meglepetése - Giuseppe Bergomi-díj

Újabb nagy tehetség, akit később Juve-, Milan- vagy Roma-mezben látunk majd? Remélhetőleg nem, és Federico Bonazzoli bejárja azt a pályát kék-feketében, amit a szakemberek és mi is várunk tőle. Az első téli hónapban megvillantott valamit tehetségéből, tevékeny részese volt a Lazio elleni pontmentésnek példának okáért. Több játéklehetőséget érdemelt volna már eddig is.

6.: A hónap legszebb gólja - Álvaro Recoba-díj

Nem igazán volt kétséges a végkimenetel több szempontból sem, Mateo Kovacic évekre visszamenőleg az egyik (ha nem a) legszebb gólt bombázta Marchetti kapujába. Próbálkozott már ilyesmi lövéssel a múltban is, eddig nem jött össze neki, azonban most a technikai kivitelezés közel tökéletesre sikerült. Cseppet sem utolsó sorban ezzel hozta vissza a csapatot a Lazio elleni meccsbe.

7.: A hónap legnevetségesebb momentuma - Vratislav Gresko-díj

Amikor már azt hittük, nincs számára lejjebb, amikor már mindannyian azt vártuk, mikor kezd kikecmeregni a gödörből, Rodrigo Palacio elért a lejtő legaljára. Az Inter-Udinesén számunkra fájó, Thereau számára igen kellemes gólpasszal jelentkezett, és ezzel eldöntötte a 3 pont sorsát. Bajnokin élete egyik legdurvább hibáját követte el - hát persze, hogy utána a pedagógiából jeles Osvaldo a kamerák előtt ordibálta le arcát a helyéről...

8.: A hónap legszebb védése - Júlio César-díj

Samir Handanovic a csapat veronai vendégjátékakor szokásához híven jelentkezett egy mérkőzés végeredményét befolyásoló védéssel, 0:0-s állásnál Paloschi fejesét szedte ki extra bravúrral. (0:13-0:25)

9.: A hónap legszebb csele/egyéni megmozdulása - Ronaldo-díj

Fredy Guarín beinti a lövést, ééés telibe lövia 3. gyűrűben ülő fiatal srácot gyönyörű kiugratást ad Mauro Icardinak. Valahogy így nézne ki egy modern, technikás, gondolkodni képes középpályás, Frédi, örülünk, hogy az idény folyamán korábbi önmagadhoz képest egyre többször mutatod ezt meg.

10.: A hónap legostobább döntése - Gian Piero Gasperini-díj

Daniel Osvaldo úgy nagyjából bombaformában kezdte az idényt, de a sérülése után, amikor először kezdette Mancini a Roma ellen, akkor is a csapat legjobbja volt. Eredmény: stabil időhúzó csere. Miért, Mister? Persze azóta történt egy s más, azok viszont nem változtatnak a tényen, hogy az argentin-olasz idióta a csapat egyik legjobb képességű játékosa, a játéklehetőségei viszont homlokegyenest mást tükröznek.

11.: A hónap legszimpatikusabb döntése - José Mourinho-díj

A fentebb már megemlített úriember/suhanc, Federico Bonazzoli játéklehetőségei valószínűleg minden Inter-szurkoló szívét megmelengették, pláne hogy a kicsi élt is az alkalmakkal.Csak remélni tudjuk, hogy a pozitív tendencia folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik