Ismerd meg az ellenséged

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.12.02. 16:12
Címkék
Nyilván a címben szereplő felütés túlzás, az Udinese csapata nem ellenség, hanem szimplán csak a soron következő ellenfél. Kicsit a körmükre...

Nyilván a címben szereplő felütés túlzás, az Udinese csapata nem ellenség, hanem szimplán csak a soron következő ellenfél. Kicsit a körmükre néztünk, hogy mit kell róluk tudni, mivel lehetnek veszélyesek ránk, az új és egyelőre kezdeti stádiumban lévő taktikánk hogyan is fog működni ellenük. Mindenesetre, az nem újdonság valószínűleg, hogy kemény dió lesz, előzetesen nem predesztinál gólesőt a szombati összecsapás.Nyilván a címben szereplő felütés túlzás, az Udinese csapata nem ellenség, hanem szimplán csak a soron következő ellenfél. Kicsit a körmükre néztünk, hogy mit kell róluk tudni, mivel lehetnek veszélyesek ránk, az új és egyelőre kezdeti stádiumban lévő taktikánk hogyan is fog működni ellenük. Mindenesetre, az nem újdonság valószínűleg, hogy kemény dió lesz, előzetesen nem predesztinál gólesőt a szombati összecsapás.

Kezdjük a legrosszabb hírrel. Az udineiek kapták messze a legkevesebb gólt a ligában, mindösszesen 6-ot, ebből 3-at a Napoli és a Milan kettőstől, az utánuk következő Lazio is 9 gólnál jár, viszont nem reménytelen a helyzet, ha Biabiany gólt szerzett és kiharcolt ellenük egy tizenegyest, mert megtette.

Az Udinese hasonló felállásban játszik, mint amit az Inter képtelen volt Gasperini alatt megtanulni, 3 védő, 5 középpályás, árnyékék és egy csatár. Ami a holnapi felállásokat illeti, kizárólag a Gazzetta előrejelzésére támaszkodunk, hogy legyen egy kiindulási alapunk.

Az Udinese játéka úgy néz ki nagy vonalakban, hogy Basta játszik a középpálya jobb oldalán, ő az, aki visszazár a védelem jobb oldalára így bővül ki 4 személyre a védelem. Isla box to-box, alapvetően szélső játékosként él a fejünkben, de mostanában középső középpályásként játszik, akinek feladata fellépni a támadásokhoz összekötő szerepkörben. Az Udinese szélsőjátéka asszimetrikus, Basta nem igazán lép fel a támadásokhoz, a túloldalon viszont Armero gyakorlatilag klasszikus szélsőt játszik, megtámogatva Asamoah, Islához hasonló szerepkörével. Pinzi, mint igazi középső középpályás mélységből játszik, szervez, felügyel.

Nézzük a párokat: Di Natale az egyik középhátvéd embere lesz, mivel igen sokat mozog és korához képest még mindig gyors, így talán jobb lenne, ha Ranocchia őrizné, Samuelt kíméljük meg a futástól lehetőség szerint. Floro Flores Cambiasso területén lesz, ez elég egyértelműnek tűnik. Mindkét csapatnak megvannak a nyerőpontjai. A Udinesének Isla, akinek Sztankovics lehetne az embere, de mivel ő is sokat mozog, akár felfoghatnánk támadónak is, így Zanetti embere is lehetne, Basta amúgy sem fog valószínűleg sok gondot okozni, főleg, hogy Zarate fog az oldalán játszani. Isla nyerőpont lehet, túl jó játékos ehhez a kötetlen és az Inter felállásában kicsit üres pozícióban. Az Armero-Nagatomo párharc oda-vissza sok cumival kecsegtet, mindkét játékos legalább annyira gyors, mint amennyire egyszerű, mint az eke. Az Inter nyerő pontja Alvarez lehet, ha megkockáztatjuk, hogy ne jöjjön vissza Armeróval, hanem maradjon fent, akkor sokszor juthatna területhez és kerülhetne akár egy az egyben a baloldali védővel, amiből meg lehet bontani az ellenfelet, Pinzit elvonni középről, Motta ide fel is tudna lépni, jól passzol és veszélyes lőtávolból. A másik oldalon Zarate valószínűleg el fog veszni Basta és a besegítő Isla, Pinzi, esetleg Benatia névspr éppen aktuális kettőse között, talán a helyére Obi jöhetne kimondottan Isla megzavarására.

A center kérdésben eléggé rosszul áll az Inter szénája. Pazzinit érzésünk szerint hiba kezdetni, főleg úgy, hogy minden bizonnyal Benatia lesz az embere, aki tavaly Lucióval társbérletben a legtöbb párbajt nyerte, lassan az összes topklub figyeli, és olyan testalkata van, mint ha egy kentaurról levágták volna a lovat. Ide talán okosabb lenne Militót, vagy esetleg Castaignost betenni, akik összetettebb befejező játékra képesek, bevonhatók az összjátékba, visszalépésekkel enyhíthetnénk a minden bizonnyal iszonyatosan tömörnek ígérkező udinei falat, és főleg Milito akár gólpasszok kiosztására is alkalmas lehet. Felesleges belemenni egy reménytelennek tűnő fizikai párharc alapú játékba, főleg, úgy, hogy Pazzo mindenben van mostanság, csak jó formában nem.

Ranieri alatt azért egyre jobb a védelem, az ellenfél pedig messze a legkevesebb gólt kapta a ligában. Mivel a mi támadójátékunk igencsak gyatra, ebben a direkt Sneijder nélkülözésére kitalált felállásban is, így egy igencsak góliszonyos találkozóra van kilátás, nagy taktikai harccal. Aztán ki tudja, de perpillanat 0-0 a legreálisabb tipp, aztán bízunk a kellemes csalódásban. Már csak azért is, mert Csabi a helyszínen tekinti meg a találkozót, ne kelljen csalódnia. Többek között találkozik Brancával és tolmácsolni fogja a Nerazzurri Blog szerkesztői és olvasói között megfogalmazódott elégedetlenségeket, megfigyeli Asamoah-t, és pár hasznos tanáccsal fogja ellátni a sportigazgatónkat egy futballklub eredményes és sikerekben gazdag irányításának a mikéntjéről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik