Interjú Yuto Nagatomóval

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.11.15. 12:11
Címkék
A kéthetes válogatott szünet alatt sikerült mikrofonvégre kapunk az Internazionale japán szélsőhátvédjét, Yuto Nagatomót. Igyekszünk minél...

A kéthetes válogatott szünet alatt sikerült mikrofonvégre kapunk az Internazionale japán szélsőhátvédjét, Yuto Nagatomót. Igyekszünk minél több játékossal riportot csinálni, de sajnos ritkán jön össze. A hajtás után a vele készült interjút olvashatjátok.A kéthetes válogatott szünet alatt sikerült mikrofonvégre kapunk az Internazionale japán szélsőhátvédjét, Yuto Nagatomót. Igyekszünk minél több játékossal riportot csinálni, de sajnos ritkán jön össze. A hajtás után a vele készült interjút olvashatjátok.

- Üdvözöllek. Hogy érzed magad?

- Köszönöm kérdésed, jól. Bár nincs megállás, most a válogatottal készülök, alapvetően pedig az Inter rendelkezésére kell állnom minden körülmények között. Fárasztó, de élvezem, nagy lehetőség, s megtiszteltetés ez nekem.

- Térjünk rá az Interre, mi lehet az oka a gyenge kezdésnek?

Az, hogy Leonardo nem ér rá mostanában. Nem tudom igazából mit csinálhat, de év eleje óta egy ősz úriember tartja az edzéseket és jelöli ki a kezdőcsapatot, gondolom csak átmeneti megoldás, míg Leonardo meggyógyul, vagy újra rendelkezésre tud állni.

- Leonardo a Paris Saint-Germain sportigazgatója a nyár elejétől kezdve.

- És nem jön vissza?

- Nem valószínű.

- Hát sajnálom. Akkor az ősz fazon az új edzőnk, ugye?

- Igen, Claudio Ranieri. A nyári felkészülést és az első pár fordulót viszont Gian Piero Gasperini irányítása alatt játszotta a csapat, őt menesztették már.

- Igen? Azt hittem, egy és ugyanaz a két ember (kuncogva nevet).

- Kissé hihetetlen, hogy ennyire nem vagy képben a klub dolgaival kapcsolatban.

- Miért lennék? Különösebben nem érdekel ez engem. Amióta Materazzi elment, azóta teljesen olyan lett, mintha valami nagyon komoly helyen lennék és valamire komolyan készülni kellene. Amíg Marco itt volt, csupa szórakozás volt az egész. Bújócskáztunk, birkóztunk, eldugdostuk egymás cipőit meccs előtt, kergetőztünk a folyósokon, egyszer bezártuk meztelenül Moratti irodájába Muntarit például (nevet). Nagy bulik voltak, manapság ez nincs így. Év elején egyszer - egyszer még kiabáltak is velem a többiek, meg az ősz arc, nem nagyon tudtam mire vélni, és nagyon rosszul is esett. Elvégre ez csak egy játék, nem? Alig várom már, hogy Eto'o megvegyen.

- Ezt hogy érted pontosan?

- Eto'o is nagyon jó cimborám lett. Mikor eligazolt, direkt azért alkudott ki ilyen jó fizut, hogy pár havi fizetéséből meg tudjon majd venni engem. Marco is odaköltözött már, már csak egy-két hónap és újra együtt lehetünk. Ezért tudom elviselni, hogyha néha kiabálnak velem, és csúnyán néznek rám, ok nélkül.

- Akkor téged nem is érdekel, hogy a csapat kikecmeregjen a gödörből és újra versenyben legyen a bajnoki címért?

- Jó úton haladunk efelé, a Moszkva és a Lille elleni meccseken szereztünk egy csomó pontot, ha jól tudom a Juventusnak nincsenek ilyen meccsei, úgyhogy ha így folytatjuk, apránként behozhatjuk őket.

- Hogy érzed magad Olaszországban, hogy sikerült az akklimatizálódás?

- Bár a nyelvet továbbra sem beszélem, de elvagyok, köszönöm. Az olasz ételek ízlenek, tetszenek az olasz nők, és az olasz autók is. Nemrég vettem én is egyet, direkt olyat, mint amilyen Matrixnak volt, egy BAC Monót.

- Az nem olasz.

- De.

- Mit gondolsz van reális esély Carlos Tevez megszerzésére a télen? Köztudott, hogy igencsak elmérgesedett a viszony közte és a klubja között.

- Szerintem van. Moratti nagyon kedveli őt, úgyhogy sok mindent hajlandó lenne megtenni érte. Én inkább attól tartok, hogy a Barcelona nem fogja elengedni, mégis csak a legfontosabb játékosuk. Bár, láttunk már csodákat e téren.

- Kit érzel a legközelebb magadhoz a csapattársaid közül?

- Nem tudnék egy nevet mondani. Lucio, mikor nem ideges, nagyon jó fej, például. Múltkor már autogrammot is adott, és belement egy közös fotóba is. Forlánnak tetszik a haja, Zanettivel külön gólörömünk van, Sneijderrel meg mindig együtt cigizünk titokban a pihenők alkalmával. Igazából senkivel nem tudok beszélgetni, mert nem tudok olaszul és senki sem beszél japánul, de jóban vagyok mindenkivel. Bár Muntaritól - az a nagyon fekete srác - kicsit félek, neheztel rám, mert bezártuk Morattihoz, és múltkor elevenen megevett egy csörgőkígyót az öltözőben, és pórázon tartott komodói varánuszokkal jár az edzésekre.

Yuto Nagatomo, köszönjük az interjút.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik