Inter - Chievo 1-0 - Pozitívum hegyek

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.10.23. 17:10
Címkék
Eredmény szempontjából sovány győzelem, de nem is adja vissza a meccs képét. Gyakorlatilag mindenki jó volt, ilyet is rég láttunk. Mindenki dicséretet...

Eredmény szempontjából sovány győzelem, de nem is adja vissza a meccs képét. Gyakorlatilag mindenki jó volt, ilyet is rég láttunk. Mindenki dicséretet érdemel. Végre csapatként funkcionáltunk, mi domináltunk, helyzeteket tudtunk kialakítani, hátul stabil volt a védelem. Úgy játszottunk, ahogy hazai pályán kell, úgy mutatott a csapat, ahogy az elvárható lenne a bajnokság 2/3-ban. Bízunk benne, hogy most már tényleg elindulunk felfelé, Maicon pedig végre megint felfújta a pofáját és gőzmozdony üzemmódba váltott.Eredmény szempontjából sovány győzelem, de nem is adja vissza a meccs képét. Gyakorlatilag mindenki jó volt, ilyet is rég láttunk. Mindenki dicséretet érdemel. Végre csapatként funkcionáltunk, mi domináltunk, helyzeteket tudtunk kialakítani, hátul stabil volt a védelem. Úgy játszottunk, ahogy hazai pályán kell, úgy mutatott a csapat, ahogy az elvárható lenne a bajnokság 2/3-ban. Bízunk benne, hogy most már tényleg elindulunk felfelé, Maicon pedig végre megint felfújta a pofáját és gőzmozdony üzemmódba váltott.

A meccs sajnos Marco Simoncelli tragikus halálának gyászszünetével kezdődött, isten nyugosztalja.

Kezdődött azzal a pozitívumok sora, hogy Ranieri felismerte, hogy Militóval - sajnos - már teljesen felesleges vesződni, a teljesen ostoba, de a herceghez képest ultra agilis Zaratét tette a kezdőbe. Ha ez látványosan nem is mutatkozik a támadójátékban, legalább egy kolonccal kevesebb, Zaratével könnyebben megt udja tartani az ellenfél védekező harmadában a labdát a csapat. Továbbra is veszélyes az egy az egyekben, de a passzai alatt sírnak a labdák, nagyon kényszeresen szabadul a játékszertől.

Az első félidő első felében ez is volt a probléma, hogy Sneijder megint nagyon társ nélkül volt. Motta túl mélyen játszik - ő van a rombusz legalsó pontján - Cambiasso ritkán lép fel, Zanetti szokott megjelenni továbbra is, de tőle építő jellegű passzt nem kell várni. Pazzini rendre a tömörülésben helyezkedik, Zarate sem segíti a mozgásával, neki mindegy, ő mindenhonnan kapura tőrt, nem zavarja, hogy 8 embert kéne megverni. Ezért játszottunk az elmúlt évek sablonja szerint: rendre az üres területre fellépő lendületben érkező Maiconhoz került a labda, hogy oldja meg.

Voltak helyzeteink, de igazi veszély nem volt benne, a vezetést egy szöglet után Thiago Motta szerezte meg egy felhőfejessel. Utána nem sokkal Pazzini ugrott ki, Sneijder zseniális labdájából, ziccer volt, viszont Pazzo szokásával ellentétben elrontotta. Hozzá kell tenni, hogy a félidő második felében már úgy nézett ki a csapat, ahogy egy bajnokesélynek ki kell, és ezt jó volt látni, mert nagyon rég volt ilyen. Chivu magabiztos volt, szélen nem kéne erőltetni, középen lényegesen jobb, rendre jó megoldásokat választott, Nagatomót most nem bőrözték szalagon, a középpálya stabil volt. A második félidőre ez nem változott sőt, Maicon egyre jobban kezdte el kapni a fonalat, megállíthatatlan volt. Nagyon megérdemelt volna egy gólt, amitől nem járt messze, még a kapufát is eltalálta. Újra a régi Maicont láthattuk, egyértelműen ő volt a meccs legjobbja.

Ranieri egy klasszissal jobb edző mint Gasperini. Egyetlen hibája, hogy Sneijder távollétében pánikszerűen nyúl a 4-4-2-höz, erről kellene leszoknia. Most jókor hozta le a kicsit szürke Sneijdert, hogy Sztankoviccsal stabilizálja a középpályát és a szerb harcos habitusa jól jött a meccs hajrájára. Jó döntés volt: Sztankovics kezdőként már egyáltalán nem bír végig egy meccset, így viszont az utolsó 20 percre sokat segített hajtós játékával, és így még nem savasak a végtagjai egy-egy finomabb megoldáshoz. Másik jó húzás, hogy Pazzini helyett Castaignos jött, és nem a félhulla Milito. Ezt a döntést is csak támogatni tudjuk. Ha Milito már gyenge és nem is lesz vélhetően sokkal jobb, kezdjük el felépítgetni a fiatal holland gyereket, akinek a lábában maradt a 2-0 Stzankovic s szép passza után. Nagyon kár érte, viszont elképzelhető, hogy legközelebb ezért fog jó döntést hozni. Nem mozgott rosszul, 19 évesen remek fizikuma van, reméljük egyre több lehetőséget fog kapni. Obi is pályára lépett, igaz csak pár percet kapott, viszont ilyenkor sokkal többet hozzá tud adni a játékhoz, egyrészről nincs annyi ideje hibázni, kettő rengeteg fut, labdát szerez, szabit harcol ki, jó volt most is, őt is inkább csereként kellene bedobálni a jövőben.

Mindenkinek jár gratuláció, Ranieri rendbe szedte a védelmet, és mindenki a maga posztján hozott egy jó átlagot, hatalmas nagy probléma lett volna, ha ma sem sikerül megszerezni a 3 pontot. Szép volt, fiúk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik