Tettes vagy áldozat?

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.09.29. 21:09
Címkék
A nyár leghabosabb szappanoperája Tevez főszereplésével zajlott, a várt katarzis és beteljesedés nélkül. Elült a dolog, mindenki elfelejtette...

A nyár leghabosabb szappanoperája Tevez főszereplésével zajlott, a várt katarzis és beteljesedés nélkül. Elült a dolog, mindenki elfelejtette, ment tovább az élet. A kutyagumi ugyanúgy a lakásban marad, ha a szőnyeg alá söpröd, viszont egyre büdösebb lesz. Itt is ez történt, elszakadt a cérna, kiborult a bili, áll a bál. Várható volt, egyrészt Tevez nem poénból mondja már lassan évek óta, hogy menni akar, Mancininek pedig nem először gyűlik meg a baja a fajsúlyos játékosokkal. Hogy miért téma ez itt? Kis túlzással élet és halál kérdése is lehet nálunk a törött fogú torzonborz kálváriájának végkimenetele.A nyár leghabosabb szappanoperája Tevez főszereplésével zajlott, a várt katarzis és beteljesedés nélkül. Elült a dolog, mindenki elfelejtette, ment tovább az élet. A kutyagumi ugyanúgy a lakásban marad, ha a szőnyeg alá söpröd, viszont egyre büdösebb lesz. Itt is ez történt, elszakadt a cérna, kiborult a bili, áll a bál. Várható volt, egyrészt Tevez nem poénból mondja már lassan évek óta, hogy menni akar, Mancininek pedig nem először gyűlik meg a baja a fajsúlyos játékosokkal. Hogy miért téma ez itt? Kis túlzással élet és halál kérdése is lehet nálunk a törött fogú torzonborz kálváriájának végkimenetele.

Legfontosabb szegmens Tevez ügyében az, hogy ezzel a balhéjával bekerült-e a piszkos tizenkettő halmazba avagy sem. Azok közé, akik megállíthatatlanul zuhannak lefelé, megvolt a csúcs, sporterkölcsi züllésük idővel teljesen felzabálja őket. Riquelme, Ronaldinho, Adriano a közelmúlt leglátványosabb példái erre. A másik vonulat a legmagasabb szinten megbukott, komolyan vehetetlen réteg, akikhez hasonlókat jelenleg a Milan gyűjt előszeretettel: Ibrahimovic, Robinho, Cassano. Mindegyik kiváló játékos, de legmagasabb szintet különböző tényezők miatt egyik sem tudta elérni és minden bizonnyal már nem is fogja. Mindegyikőjük piacon volt, de az igazán nagyoknak egyik sem kellett.

Kérdés, hogy Tevez belépett-e közéjük. Egyelőre még nem. Carlitos lassan évek óta panaszkodik a ködös Albionra, olyannyira, hogy egy időben a visszavonulását tervezgette és hangoztatta. Nem új keletű hisztéria ez, rengeteg latin menekül a nyálkás kontinensről. Ronaldo is előbb jött volna, Mascherano és az egész családja is folyamatosan sírt ugyanez miatt, Alonso is simán lelépett. Tevez az MU-ban egy feltolt Mascheranót játszott, habszó szájjal zabálta a kilométereket, szinte csak védekező feladata volt támadó létére. Mikor elment melegíteni, rendre felhördült a színház, szerették. Sokba került volna, nem vették meg, nem voltak rá szorulva. Kapott az alkalom a City, lecsaptak rá. A City-ben már nem sokadik hegedűs volt, hanem szólista, termelte is a gólokat irdatlan mennyiségben, vezéregyéniség lett, vitte a hátán a csapatot.

Egészen idáig, idén nyáron mindenképp menni akart már, viszont nem született megállapodás, nem csoda, horribilis a fizetése és az ára is az lenne. Odáig feszült a helyzet, ameddig, mindenki tudja mi történt kedden. Igazából a "ki mint vet, úgy arat" szituáció klasszikus esete. A City miért van azon meglepődve, hogy egy távozni akaró játékos fellázad idő elteltével? Idő kérdése volt, mikor lesz valami balhé, Mancininek az Inter szőröstalpúival is meggyűlt a baja annak idején, úgy néz ki, az idők ebből a szempontból nem változnak. Az Inter azért lehet megoldás Tevez problémáira, mert a kulturális különbségek csökkennének, talán el is tűnnének. Időjárás, nyelv, közeg. Ha ténylegesen ilyen jellegű problémái vannak, és nem egy kezelhetetlen sztárallűrös majom lett, akkor jó eséllyel bazírozhatunk arra, hogy nálunk megnyugszik és otthonra lel.

Mivel mi eddig is az elsők voltunk a kérők között, ezért nekünk ez egy újabb lehetőség lenne Tevez megszerzésére, viszont kérdéseket vet fel, hogy nem fogunk-e mi is rá fázni a taggal, és, hogy a vezetőség egyáltalán gondolkodik-e még rajta ezek után. Minden bizonnyal igen, ugyanis rá vagyunk szorulva. Milito és Forlán csatárként borzasztóan benne vannak már a korban, előbbin nagyon, utóbbin is érezni ezt eléggé. Ez idővel természetesen csak rosszabb lesz. Reális esélyünk - mivel pénzünk semmi - ilyen szintű klasszis megszerzésére gyakorlatilag nulla, viszont szinte mindennél égetőbbé kezd válni. A City-nek most már engednie kell és minden bizonnyal fog is. Még az is lóg a levegőben, hogy Tevezt ingyen elvesztik, ezért valószínűleg minden ajánlatot meg fognak nézni.

Nekünk Tevez lehet a továbblépés záloga, a felszínen maradás kulcsa. Kérdés, hogy lehet-e az argentin Taz-Maniára ilyen szinten építeni, ahogy mi szeretnénk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik