Ranieri, a Problémamegoldó

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.09.24. 21:09
Címkék
Ranieri halálosan profi, nincs kétség. Egy nagyon egyszerű, de mégis működőképes felállást gyakoroltatott be ebben a pár napban, sima, mezei...

Ranieri halálosan profi, nincs kétség. Egy nagyon egyszerű, de mégis működőképes felállást gyakoroltatott be ebben a pár napban, sima, mezei 4-4-2. Nem bonyolult, mindenki tudja mit kell benne tennie, viszont kellően masszív, de attraktív is. Ezen a meccsen hosszú idő után újra csapatra emlékeztettünk, stabil volt a védelem, elöl pedig voltak helyzeteink. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy ez a meccs sem lesz meg, de a nagyon könnyű síppal megfújt hazai tizi nem tudta kibillenteni a csapatot. Ranieri talán egy kicsit korán kezdte tartani az eredményt, de az ő cseréi bejöttek és mindegyik logikus volt. Meg van az első győzelem, most fáj csak igazán, hogy Gasperini gyakorlatilag elvett 3 hónapot és 4 meccset a csapattól. Sose rosszabb bemutatkozást. Szép volt, öreg!Ranieri halálosan profi, nincs kétség. Egy nagyon egyszerű, de mégis működőképes felállást gyakoroltatott be ebben a pár napban, sima, mezei 4-4-2. Nem bonyolult, mindenki tudja mit kell benne tennie, viszont kellően masszív, de attraktív is. Ezen a meccsen hosszú idő után újra csapatra emlékeztettünk, stabil volt a védelem, elöl pedig voltak helyzeteink. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy ez a meccs sem lesz meg, de a nagyon könnyű síppal megfújt hazai tizi nem tudta kibillenteni a csapatot. Ranieri talán egy kicsit korán kezdte tartani az eredményt, de az ő cseréi bejöttek és mindegyik logikus volt. Meg van az első győzelem, most fáj csak igazán, hogy Gasperini gyakorlatilag elvett 3 hónapot és 4 meccset a csapattól. Sose rosszabb bemutatkozást. Szép volt, öreg!

Először egy kicsit megijedtünk, hogy Ranieri 4-4-2-vel mahinál. Viszont teljesen rendben volt, Obi tökéletesen hozta a saját oldalát, Coutinho viszont elég gyengécske volt, de a felállás működött mindenki tudta, hol a helye és mit kell tennie. Ez már hatalmas előrelépés, hogy nem fogalmatlanul kóvályogtak a srácok a pályán. Jó szellemben játszottunk, kellően agresszívek voltunk a középpályán és jól mozgott együtt a csapat, ilyet sem láttunk Gasp alatt. Nyilván Bologna volt az ellenfél, nem kell elszállni, de egyértelmű előrelépéseket láthattunk főleg csapatként való működésben.

Voltak helyzeteink, Forlán ha kicsit fásultan és lassan is, de jól mozgott, Pazzini mezőnyben megint használhatatlan volt, viszont az egyik átlövéséből gól lett, bár Gillet egy kicsit talán benne volt. Viszont már itt óriási előrelépés volt, hogy a fölény és a pozitívumok megmutatkoztak az eredményben is, Gasperinivel erre valószínűleg fordulókat kellett volna várni. Coutinho nagyon kilógott, még 10 percet kapott a második félidőből, Jonathan jött a helyére. Alvarez lett volna talán az optimális váltás, de a golyó brazil is érthető, előre felé is jól mozog, viszont mégis csak egy védő. Coutinho hátra fele nagyon vékonyka volt, minden bizonnyal őt inkább a csatárok mögött kell majd a jövőben erőltetni. Védekezéshez semmilyen szinten nincs fizikuma és valószínűleg nem is nagyon lesz. Obi helyére jött Muntari 60 perc környékén, bár semmi nem indokolta, inkább így legyen, mint fordítva és a ghánai könyvmoly most teljesen rendben volt. Gólpasszt adott és majdnem be is talált, ahogy azt megjövendöltük. Egyébként így apránként be lehet építeni fiatalokat, hogy ilyen meccseken kapnak félidőket. Belefér ha esetleg gyengék, viszont játszanak, ami nagyon fontos.

Közben azért szerencsénk is volt, hogy Di Vaio nem mai csirke és le kellett cserélni, Acquafresca (Inter nevelés 1) aki semmiféle veszélyt nem jelentett, ahogy Ramirezt meg az egy pont megtartása érdekében cserélte le Krhinre (Inter nevelés 2) Bisoli. Ezzel ki is cserélte magát a meccsből, ugyanis a szlovén fiú inkább labdaszerző. Azzal nem számolt, hogy megint hátrányba kerülnek, így viszont támadásban szinte reménytelenné vált a helyzetük. Érdekes volt látni, hogy vezetés után totálisan lehúztuk a rolót, szervezetten megszállta a térfelét a csapat, a Bologna nem is tudott semmilyen helyzetet kialakítani. Furcsa volt látni, hogy a csapat tud védekezni. Bár nem volt túl nagy nívójú ellenfél, de nekünk még az ilyen szintű ellenfelek ellen is sikerült egy kósza bedobásból egymást felrugdosva gólt kapni.

Pazzini ma totálisan rácáfolt saját sztereotípiáira. Tizenhatoson kívülről szerzett gólt, és Milito tizenegyesénél remekül sarkazta tovább a labdát, ilyet sem sűrűn látunk tőle. Valószínűleg ez lesz az ideális felállás: Pazzini mögött Forlán vagy Milito és mögöttük Sneijder. Az öregekből egyébként bőven elég az egyik a pályán, Forlánon és Militón is marhára látszik a kora sajnos, talán rotációval ezen enyhíteni lehet. Ez a tragédia, hogy annak kell gyakorlatilag katarzisként örülni, hogy a csapat saját játékerejéhez méltóan megnyer egy papíron sima meccset. Bízunk benne, hogy van ennél feljebb is, a vezetőség részéről hatalmas hiba volt Gasperinit úgy kinevezni, hogy a 3-4-3-hoz nem alakították át a keretet, a manusz meg csak abban hajlandó játszatni a csapatot. Elvettek a csapattól 3 meccset a bajnokságban és egyet a BL-ben. Bele sem gondolunk, hogy Ranierivel végig csináljuk a felkészülést és nem a semmibe igazolunk a nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik