Benvenuto, Maicon 2.0

2426711 24267112426711 2426711
Vágólapra másolva!
2011.07.28. 20:07
Címkék
Ma délután Appiano Gentilében bemutatták csapatunk legújabb szerzeményét, a 25 esztendős brazil jobbhátvédet, Jonathan Cicero Moreirát, akiért...

Ma délután Appiano Gentilében bemutatták csapatunk legújabb szerzeményét, a 25 esztendős brazil jobbhátvédet, Jonathan Cicero Moreirát, akiért 5 millió európai valutát utaltunk át a Santos számlájára.

Nem szembemenve a trenddel, ő is a szokott módon kezdte a sajtótájékoztatót: „Nagyon elégedett vagyok, hogy itt lehetek, és hogy ilyen fantasztikus fogadtatásban részesültem. Ez egy valóra vált álom számomra, és remélem, meg tudok majd felelni az elvárásoknak. Minden megteszek azért, hogy ez így történjen."

A Jonathan mellett helyet foglaló Marco Branca kifejtette az ott egybegyűlt zsurnalisztáknak, hogy túlzás nélkül állítható, évek óta figyelik Jonathan játékát. „Idén nyílt esély arra, hogy megszerezhessük, és biztos vagyok benne, hogy nagyban hozzájárul majd a következő évek nagyszerű csapatához.”

Ezután ismét a brazil vette át a szót: „Jó fizikai állapotban érkeztem, de még nem vagyok azonos erőállapotban a csapattársak többségével. Hogy a Szuper Kupán már bevethető leszek-e? Azt hiszem, jobb lenne megvárni, míg elérem a csúcsformámat, ez pedig nem biztos, hogy a Kupára megtörténik. A Santosnál összeszedtem egy izomsérülést, amit nem volt lehetőségem rendesen kikezeltetni a folyamatos meccsterhelés miatt. Ez is az oka annak, hogy a visszatéréssel addig akarok várni, míg tökéletes állapotba nem kerülök.”

Ezt követően a magánélete került terítékre: „Egy teljesen normális srác vagyok, aki szeret viccelődni, ami most nem egyszerű, ugyanis még nem beszélek olaszul. Nős vagyok, és van egy lányunk. Ők is hamarosan csatlakoznak hozzám Milánóban.”

Majd a versenyhelyzet került szóba, hiszen honfitársával, Maiconnal kell versenyre kelnie a jobbhátvéd posztjáért: „Maicon már beírta a nevét az Inter történetébe, ahogyan én is be szeretném írni az én nevemet. A posztján ő az egyik legjobb játékos a világon, de én minden tőlem telhetőt megteszek, hogy a saját játékommal magamra irányítsam a figyelmet.

Ezután rátért arra, hogy miért választotta az Intert: „Azért szerződtem ide, mert ez a világ egyik legjobb klubja, minden játékosnak az az álma, hogy itt szerepelhessen, ahol mindig minden kupát el akarnak hódítani. Hogy milyen a játékstílusom? Ahogy mondtam, hasonlít Maiconéhoz. Megpróbálom a legjobb formámat nyújtani, és mindent úgy csinálni, ahogy az edzőnk kéri. Lucas és Casemiro? Két fiatal és remek játékos. Lucas rendkívül gyors, Casemiro pedig egy kiváló középpályás. Ha hozzánk kerülnek, biztosan remekül illeszkednek majd a csapatba, de nem tudok semmi biztosat mondani az átigazolási tervekről. A Santosnál négy védős rendszerben futballoztunk, de a Cruzeirónál volt lehetőségem a három védős szisztémában is kipróbálni magam. Nem hiszem, hogy gondom lenne azzal, ha alkalmazkodnom kellene a három védős taktikához.”

Végezetül pedig elárulta, miért választotta a 42-es mezszámot: „Ez nem volt foglalt, és mivel a Cruzeiróban a 2-es, míg a Santosban a 4-es számú mezt viseltem, gondoltam, összerakom őket, és ez lett belőle…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik