Derby della Madonnina

2375853 23758532375853 2375853
Vágólapra másolva!
2011.04.02. 18:04
Címkék
Scudetto showdown, archrivalry és derby fever a hajtás után. Bobo Vegyük kezünkbe a sorsunkat! Ősszel személyesen is tiszteletem tehettem a Derbyn....

Scudetto showdown, archrivalry és derby fever a hajtás után.

Bobo

Vegyük kezünkbe a sorsunkat!Ősszel személyesen is tiszteletem tehettem a Derbyn. Minden focit szerető embernek ajánlom,ha lehetőségei (értsd pénztárcája) engedi, akkor feltétlen nézzen meg élőben egy Inter-Milant. „Barátságos” koreográfiákkal köszönti egymást a két tábor. (Curva Nord vs. Curva Sud).Amúgy a stadion környékén semmilyen balhét, összetűzést nem tapasztaltam. Nem egy olyan pártláttam kéz a kézben sétálni, ahol az egyik kék-fekete, míg a másik piros-fekete sálban a nyakávaligyekezett a stadionba. Persze aztán lehet, hogy este a hálószobában, a győztes kérhetett extradolgokat. Nem kellet a fél várost lekordonozni, mint nálunk. (Fradi-Újpest) A rendőrök számárólnem is beszéltem. Szóval én azt gondolom, hogy nem szerelmes egymásba a két oldal, de néhányéve elszívták a békepipát, így az utóbbi években nagyobb cirkuszok nélkül telnek el a meccsek.

A szombat esti összecsapásról az a véleményem, hogy felesleges áltatni magunkat. Moratti márle is adta a sablondumát, hogy nem ez dönt a bajnoki címről meg, hogy sok van még hátra, megstb… Mondjuk már ki végre, ha elkapjuk a Milant, akkor igenis meglehet a 19. bajnoki címünk.(Gondoljatok bele, ha jövőre is bajnokok leszünk, akkor már két csillag díszelegne a címerünkfölött.) Döntetlen, vagy a vereség esetén felhívhatjuk Benitezt és „megköszönhetjük” őszi áldásostevékenységét. (magyarán oda a scudetto) Nem kellene a továbbiakban fél szemmel mindenfordulóban arra figyelni, hogy mit játszott a városi riválisunk. Szépen be kell húzni a meccseket,görcsöljön a továbbiakban a Milan. Nekünk amúgy is vannak még címvédéssel kapcsolatos teendőinka BL-ben és az olasz kupában is. Leonardót biztos nem fogják virágcsokorral köszönteni a Milanvezetői és szurkolói, de ettől csak még pikánsabb lesz a meccs. Náluk Ibra eltiltva, nálunk Militofelépült. Így, én egy szokásos, olaszos, sok szabálytalansággal tarkított ütközeten, 1-0-ás győzelmetvárok. Gólszerző, a kék–fekete hercegünk, Diego Alberto Milito. FORZA INTER PER SEMPRE!

Milánóban két nagy csapat van: az Inter és az Inter-tarcsi

Csabi

Többekkel ellentétben nem tartom bajnoki döntőnek a ma esti derbit, bár kétségtelen, egy esetleges cumizás esetén a Milan hátralévő nehezebb sorsolására épülhetne bizadalmi védőbeszédünk döntő hányada. Talán furán hangzik, de picit bánom Ibrahimovic hiányát. Egyrészt saját emlékeinkben élénken él még a svéd tuflák komoly meccseken mutatott láthatatlan üzemmódja, másrészt a bosszú győzelem íze úgy lenne a legédesebb, hogy ő is a pályán küszködik Lucio és Samuel Ranocchia és Chivu szorításában. Nem bánom viszont Van Bommel felépülését: lelki szemeim előtt látom a második sárgás espulsóját a 61. percben. Patótól félek a leginkább, annak ellenére, hogy izmosodása óta lassult picit, ám Ranocchia 24 km/h-s végsebességét ismerve többször előfordul majd, hogy többet látja a 7-est, mint a Fly Emirates-t. Többekkel ellentétben tippelni nem fogok.

Horas

Mindenekelőtt óriási respektus a vezetőségnek (Morattitól Brancán át Leóig), hogy a súlyos mellényúlás és az elkúrt félszezon után úgy nézünk ki, hogy inkább mi vagyunk az esélyesek, akár a bajnoki címről is döntő a milánói derbi előtt, ráadásul "idegenben". Reális esély egy BL-elődöntőre plusz ott van még az Olasz - Kupa is mint potenciális cím szerzési lehetőség. Nájsz. Ha még lenne egy jó formában lévő Milito is a csapatban a házat felraknám a bajnoki címre. A meccsre kitérve, a Milantól bunkert és játékölést várok, kontrákra bazírozva. Benne van a sansz, hogy a Juve elleni meccsre hajaz majd a találkozó, sajnos végeredményben is. Magyarán egy gólt, kibekkel a Milan valahogy. Csabi szerzőtársammal egyetemben, legendásan rossz tippelő vagyok, de ennek ellenére szeretek tippelni, 0-2re saccolok. Egy gól az első 20 percben, egy másik az utolsóban. Piros lap szinte borítékolható. Egy dolgot viszont elárulhatok mint okleveles telepata: Ha nem kap ki ma este az Inter, scudetto lesz a jutalom érte.

Ren Hoek

A nemzetközi szünet miatt mindkét oldalon két hétre a magnóbanmaradta "nem ezen a meccsen múlik a bajnokság" feliratú TDK kazetta, aminél lankasztóbb derbire hangolás a világon nincs. Ha unalmas is már a szólam, azért reméljük, igaznak bizonyul. Az egyetlen mód ugyanis arra, hogy már ma eldőljön a bajnoki cím sorsa az, ha kikapunk. Nem mintha az így keletkező 5 pontos különbség olyan hatalmas lenne, de a derbigyőzelem hatásáraa Milan játékosokvalószínűleg újra megtalálnák csökevényes golyóikat a két bal lábuk között, a mi kollektívánk jelentős része pedig - ha csak tudat alatt is - elvesztené a bajnoki címbe vetett hitét. A Scudetto-esélyek szempontjából egy döntetlennel beérhetnénk, érzelmi szempontból viszont hogyan is lehetnénk bármikor elégedettek egy megalázó győzelemnél kevesebbel a Milan ellen. José apánk nem erre tanított minket. Pláne, amikor a totókirályok épp a legjobb játékosuk nélkül kukucskálnak ki egy albán szennyvízcsatornában vegetáló varangyos béka segge alól, már ami a formájukat illeti. Szóval mindenképpen győzelem az elvárás, akkor is ha ez nem is dönt el semmit, és ha a 2 hetes szünet pont jól is jött a pirosfeketéknek, minket pedig Chivu sérülésfélesége és Wes Geráék elleni 2x90 perce miatt egy kicsit rosszul is érintett. És akkor is ha Leonardo edzőként eddigi két próbálkozásából egyszer sem tudott pontot szerezni a milánói derbin. Ez utóbbi statisztikát egyébként is szívesebben nézzük abból a szemszögből, hogy Leo edzői pályafutásának eddigi összes derbijét az Inter nyerte...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik