Leonardo VS Napoli #2

2380059 23800592380059 2380059
Vágólapra másolva!
2011.01.27. 16:01
Címkék
Nápolyban pályára lépni sosem egyszerű feladat, ezt tudja mindenki, mi sem vagyunk ezzel másképp. Nekünk tavasszal az Olasz kupa sorsolásának...

Nápolyban pályára lépni sosem egyszerű feladat, ezt tudja mindenki, mi sem vagyunk ezzel másképp. Nekünk tavasszal az Olasz kupa sorsolásának köszönhetően erre kétszer is lehetőségünk adódik, az első felvonást(amely ugyerövid időn belül a másodikmérkőzés a déliek ellen)tegnap este láthatták a San Paolo, a tv, esetleg egy jó stream nézői.Nápolyban pályára lépni sosem egyszerű feladat, ezt tudja mindenki, mi sem vagyunk ezzel másképp. Nekünk tavasszal az Olasz kupa sorsolásának köszönhetően erre kétszer is lehetőségünk adódik, az első felvonást(amely ugyerövid időn belül a másodikmérkőzés a déliek ellen)tegnap este láthatták a San Paolo, a tv, esetleg egy jó stream nézői.

Az alaptaktika természetesen a Leonardo alatt megszokott, átértelmezett 4-3-1-2 volt, pár változtatással,mint példáulRanocchia kezdőként való szereplése, vagy Motta játéka a"Pirlo-poszton". Eto'o ismét a bal szélről próbált zavart okozni, de egyre inkább úgy tűnik, hogy erre rákészülnek az ellenfelek, legalábbis az utóbbi két meccs alapján ez a harci helyzet...

A meccsről. Nos... Legyünk őszinték, ezen az estén fociból nem az Inter nyújtott többet (leszámítva egy két momentumot), végül mégis mi örülhettünk. Volt egy meg nem adott Cavani-gól (valóban lesnek tűnt), valamint jó néhány lehetőségük,ziccerük, amik végén vagy a kapu fölött-mellett, esetleg blokkban, netán Castellazzi kezei közt kötött ki a labda. Más kérdés, hogy a találkozó legnagyobb védését atúlsó kapuban álló De Sanctis mutatta be Cambiasso közeli lövésénél - ami egyébként a kevés értékelhető Inter-akció egyik végkifejlete volt. Ami biztos: Leonak lassacskán el kell felejtenie Eto'o bal szélen való szerepeltetését. Pandevnek eleve árnyékékben lenne az igazi helye, és ebben a szar formájában akkor tudna valamennyire is hasznára lenni a csapatnak, ha arról a posztról kiszolgálhatná az előrébb helyezkedő társát, vagy második hullámban érkezhetne akciót befejezni. Láthattuk: annak, hogy a macedón avédők között őrlődik előretolt ékként, nem sok(értsd: 0)eredménye van. A támadójáték ezzel a lépéssel gyakorlatilag halálra volt ítélve, mert bár az alap megvolt (a poszt elején említett Motta-dolog például látszólag jól működött, a brazil-olasz szépen osztogatta a labdákat), a támadó hármas milyensége magától értetődő módon a legmeghatározóbb ebben a tekintetben. A védelem egy-két megingástól eltekintve rendben volt, a San Paoloban egyébként sincs sok csapat, amely kihúzza helyzetek, pláne kapott gól nélkül, ez mindenképp előrelépésnek számít az utóbbi meccsekhez képest.A büntetőkkel kapcsolatban egy apró érdekesség, hogy az 5 rúgónkból 4 bal lábas volt, közülükGorannál nagyon a monitorra sem mertem nézni, hála az égnek ezt a feladatot sikerült abszolválnia, ha mást nem is.

Összességében ezt a meccset elraktározhatjuk egy jó tapasztalatként, amelyből még meríthetünk a tavaszi hadjáratunkra. Nem véletlen, hogy a nápolyi közönség Chivu győztes büntetője után is percekig felállva tapsolt- nyilván nem feltétlen nekünk, haneminkábbaz összecsapás egészénekszólt ez.

Értékelés:

Castellazzi - Ma ismét a bravúros énjét mutatta, természetesen a beadásokkal még mindig bajban van, azon kívül körülbelül a meccset hozta nekünk védéseivel. Megérdemelte volna, hogy Zuniga büntetője normálisan elakadjon benne. (7)

Maicon - Volt egy igen csúnya labdaeladása, amiből az érvénytelenítettgólt kaptuk, ezen felül néhányszor megint csak töketlenkedett tisztességes védekezés helyett. Támadásban továbbra is csillogtatja az egyik legfőbb erényét, a pontos beadást, most például egy Beckhamre hajazót láthattunk tőle, sajnos Esteban kihagyta az ordító ziccert. (5,5)

Ranocchia - Igazánpozitív benyomást keltetta Béka, magabiztosan állta a Cavani és Lavezzi által vezetettrohamokat, egy alkalommal a gólvonalról is sikerült mentenie. Ha legközelebb nem vállal akarja bevenni a kaput, talán a gól is összejön neki. (7)

Córdoba - Remekül kiegészítették egymást Andreával, ő is határozottan működött közre az ellenfél dél-amerikai duójának megfékezésében. Egy ütközésnél megsérült a válla, amiért le kellett cserélni sajnos. (6,5)

Chivu - Szinte hihetetlen, de ez az ember mostanság szinte mindig kellemes meglepetést okoz. Ha így folytatja továbbra is, Santonnak kutya nehéz lesz a csapatba kerülés (már most is az). (6,5)

Motta - Egy viszonylag(azért tavasszal sokat játszott itt, csak nem egyedül) új poszton kellett helytállnia, és nem is vallott szégyent. Összeszedte, és elosztogatta a labdákat, nem alibizve, hanem a támadásokat segítve. Persze volt, hogy nem a labdákat, hanem a rúgásokat osztogatta, szerencsére piros lapig nem vitte a dolgot. (6)

Cambiasso - Szerzett jó pár labdát, de előre kissé pontatlan volt, és az egyetlen igazi ziccerünket is elpuskázta. Játékügyes Cuchu, de azért a trequartista nem neki való. (5,5)

Zanetti - Ő is a rombolásban jeleskedett főképp, viszont... EMBERHEZ MENT EGY BEADÁSA! Mi több, volt még egy, ami afelé. Imádjuk továbbra is. (6)

Sztankovics - Súlytalannak tűnt ezen az estén, ezzel nagyrészt meg is határozta a támadádójáték minőségét. Sajnos ő is megsérült, ezért (is) nagyon várjuk már vissza Sneijdert. (5)

Eto'o - Ha azt mondom, nem élt azon a poszton, nem vázolom a helyzetet kellőképpen. Vétek oda pazarolni ezt az embert, pláne, ha középen nem egy center van helyette. Fogcsikorgatva próbálta csinálni magának a lehetőségeket, kevés sikerrel. (5,5)

Pandev - Legalább most az akarást lehetett rajta látni, de sajnos semmi több. Amik tavasszal bejöttek neki, most egyszerűen nem sikerülnek, a robbanékonysága pedig már-már Lipcsei Petit idézi. Hátha az értékesített büntető visszahoz valamit... (5)

Mariga - Deki helyett jött be, jó pár labdát megszerzett, de technikailag még mindig kilóg egy kicsit, méterekre veszi át az egyszerű passzokat is. Csiszolódnia kell. (5,5)

Lúcio - Hidegen kellett beállnia Córdoba helyére, sajnos meg is látszott a teljesítményén, igen bizonytalan volt alkalmanként. (5,5)

Leonardo - Újabb piros pont azért, hogy ebben a stadionban továbbjutottunk, a többi pedig... Látszik, hogy próbálkozik, a Motta-Cambiasso posztcsere is ezt mutatja, azzal nem is nyúlt mellé, viszont az Eto'o-Pandevvel igencsak.Nem gond, ahibákból tanul az ember, remélhetőleg ezt ő is látja, tudja. (6)

Folytatás vasárnap, egy igen stabil Palermo ellenében. Hajrá!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik