Serie A Giornata 10: Inter-Brescia

2375853 23758532375853 2375853
Vágólapra másolva!
2010.11.06. 18:11
Címkék
Jókor jön a Brescia elleni hazai meccs. Ez pont alkalmas lesz arra, hogy végre visszapumpáljuk az önbizalmunkat arra a szintre, amelyiken a Scudetto...

Jókor jön a Brescia elleni hazai meccs. Ez pont alkalmas lesz arra, hogy végre visszapumpáljukaz önbizalmunkat arra a szintre, amelyiken a Scudetto elsőszámú várományosaként mára szezonkezdés óta játszanunk kellene, ésami az utóbbi hetekben elvészni látszott.Alondoni összeomlás és a Genoa ellen bemutatott fingfogásután felhalmozódott méreganyagok kiürítésétmostegyirgalmatlan vendégtiprással kezdhetjük meg. A BL forduló után Moratti apánkis megaszondta: "Jobban kell játszanunk!" Nahát, micsoda felismerés, köszönjük a szavait, elnök úr!Benítez pedig buzgón bólogatott a sajtótájékoztatón: "Valóban jobban kell játszanunk!" Ennek megfelelően Milito góltszerezközépkezdésből,Sneijder pedigteljeskörű pókhálótlanítást végez az ellen kapuján azokból szabadrúgásokból, amelyeket Maicon ellenállhatatlan előretörései révénharcolunk ki.Jókor jön a Brescia elleni hazai meccs. Ez pont alkalmas lesz arra, hogy végre visszapumpáljukaz önbizalmunkat arra a szintre, amelyiken a Scudetto elsőszámú várományosaként mára szezonkezdés óta játszanunk kellene, ésami az utóbbi hetekben elvészni látszott.Alondoni összeomlás és a Genoa ellen bemutatott fingfogásután felhalmozódott méreganyagok kiürítésétmostegyirgalmatlan vendégtiprással kezdhetjük meg. A BL forduló után Moratti apánkis megaszondta: "Jobban kell játszanunk!" Nahát, micsoda felismerés, köszönjük a szavait, elnök úr!Benítez pedig buzgón bólogatott a sajtótájékoztatón: "Valóban jobban kell játszanunk!" Ennek megfelelően Milito góltszerezközépkezdésből,Sneijder pedigteljeskörű pókhálótlanítást végez az ellen kapuján azokból szabadrúgásokból, amelyeket Maicon ellenállhatatlan előretörései révénharcolunk ki.

Továbbra is azt gondolom, ugyanishogy ennek a három embernek a teljesítményén múlik nagyjábólminden (meg persze Eto'o-én de rá nincs panasz), és bízom benne, hogyha csak az egyikük megtalálja a tavaszi formáját,az jó eséllyelfelrázná a többit is,ami azonnalmegoldaná minden gondunkat, már ami a támadójátékot illeti.Na jó, tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, hiszen akkor már a Bari elleni meccs óta szárnyalnunk kellene. De a bajnokság egyik legversenyképtelenebb csapata elleni hazai meccs akkor iskiváló alkalom arra, hogyújra üzembe helyezzük az úthengert.

Bajnokina Bresciát azokban az időkbenláttukutoljára vendégül, amikor Adriano előtt még fényes karrier állt, Mihajlovic bal lába még el-elsült néha, Cambiassónak volt némi haja,Bobo Vieri pedig még gyanútlanul használta a mobiltelefonját. Ha valakiezt már nemigen tudjafelidézni, azt csak irigyelni tudom.A Brescia kapuját ebben az időben egyébként egy bizonyos Luca Castellazzi őrizte.

Ők

A Bresciaaz utóbbi hat szezont a félhomályban töltötte, ésúgy tűnik még mindignem szoktak hozzá a fényhez, ami újbóli felszínrebukkanásukkor érte a szemüket.Pedig nem is egy atomvillanásba kellettbelepislogniuk,hiszen az eddigi kilenc forduló zömébenhozzájuk hasonló bennmaradásért küzdő csapatokkal ütköztekmeg. De ez is elég ahhoz, hogy egy ötmeccsre rúgó betlisorozattal érkezzenek az Interhez.Az eddigi kilenc meccsükből négyszer nem sikerült gólt szerezni, és csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül.Rafa fiam, ugye érted mit akarok ezzel mondani?

A Brescia kereteegyébként tele van olyan régi motorosokkal, akik10-15 éve forgolódnakA és B között lavírozó kluboknál, demég ezekben sem tudtak soha olyan kiemelkedőek lenni, hogy hosszabb időreigényt tartsanak rájukvalahol. Aki régóta figyeli az olasz focit, annak az alábbi arcok valószínűleg ismerősek lesznek, de alighalesz képesmaradandó emlékeket kötni bármelyikükhöz:

Papíron Caracciolo a legveszélyesebb emberük, akinek a gólmutatói egészen meggyőzőek, de én sosem tartottam őt többre egy gyengébb minőségű alapanyagból utángyártott Luca Toni másolatnál. Akárhogy is nézzük ez a Brescia ígérkezik az idei eddigi leggyengébb ellenfélnek. Az egyetlen dolog, amivel némi szimpátiát vívhat ki belőlem Giuseppe Iachini mester acsapata iránt, ha a kezdőbe nevezi Vass Ádit.

Mi

A mi kezdőcsapatunk rég volt márennyire előrejelezhetetlen, mint most.Egyrész nem tudni, hogya felépülőfélben lévő játékosok közül ki az, aki bevethető már egész meccsre. Másrészt rejtély, hogykivelleszáthidalva a belsőközéppályán tátongó öt játékos szélességűszakadék. Harmadrészt azt sem tudjuk, hogyképes-e az ésszerűség legyőzni Benítez egyesballasztjátékosok iránt táplált perverz vonzalmát. A kihirdetett keret:

Kapusok: Castellazzi, Orlandoni, Gallinetta;
Védők: Cordoba, Zanetti, Lucio, Maicon, Materazzi, Samuel, Chivu, Santon;
Középpályások: Sneijder, Obi, Coutinho, Mancini, Nwankwo;
Támadók: Eto’o, Milito, Pandev, Biabiany.

Akár mi is lesz a vége, remélem, hogy Mancini a padon marad, és Obimeg Nwankwois legfeljebb több gólos előnynéllépnek pályára. Ez viszont valószínűlegazt jelentené, hogy Zanetti mellé vagy Santon vagy Chivu kerül a középpályára - megnyugtatónak egyik megoldás sem tűnik. Esetleg meg lehetne próbálni Pandevet ebben a pozícióban, hiszentavaly többszörmegmutatta, hogy nem büdös neki a védekezés sem, ha arról van szó. Ebben az esetben viszont Biabiany kezdőjátéka tűnik elkerülhetetlennek.

Elvárás

Igazából mindegy is,hogyan állunk fel, egy ilyen meccsenfölényes játék és minimum két gólos győzelem az elvárás. Pontvesztés esetén nincs mentség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik