Matthäus: ez így nem mehet tovább a Bayernnél!

Vágólapra másolva!
2023.05.22. 13:58
null
Lothar Matthäus szerint drasztikus változásokra van szükség a német rekordbajnoknál (Fotó: Getty Images)
Lothar Matthäus szerint a bajnoki cím esetleges megszerzésétől függetlenül azonnali változásokra van szükség a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Bayern München labdarúgócsapatánál.

„Ez így nem mehet tovább a Bayernnél! Kemény elemzésekre van szükség, majd a következtetések kíméletlen feldolgozására a pályán és azon kívül. Tekintet nélkül nevekre és pozíciókra” – nyilatkozta a volt magyar szövetségi kapitány a Bildnek.

A világbajnok Matthäus volt csapata szombaton 3–1-re kikapott otthon a Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felálló RB Leipzigtől – a harmadik találatot a magyar válogatott csapatkapitánya szerezte –, így a Borussia Dortmund állt az élre az utolsó forduló előtt a Bundesligában.

Matthäus szerint a csapat és a sportvezetőség is túl sok hibát követett el nemcsak ebben az idényben, hanem már az előzőben is.

„Neveket szerződtettek, de kérdés, hogy ezek a sztárok valóban Bayern-, azaz »Mia san Mia«- játékosok-e. A második félidőben a Lipcse ellen én nyomát sem láttam ennek”
– utalt Matthäus a bajor klub jelmondatára, amelynek jelentése: vagyunk, akik vagyunk.

Az előző tíz idényben bajnok Bayern München az idén trófea nélkül maradhat, miután a Német Kupában már korán búcsúzott, a Bajnokok Ligájában pedig a negyeddöntőben kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik