T. I. 2020.01.03 11:36 Frissítve: 2020.01.12 01:29

Edzősors: Kína vagy Ausztrália is opció lehet a korábbi Fradi-tréner számára

Ausztráliából és Kínából is hívják, legszívesebben viszont a Bundesliga 2-ben vállalna állást a reális opciók közül Thomas Doll. A Ferencváros korábbi edzője a Sport Bildnek adott interjúban beszélt jövőbeli terveiről az APOEL-től való decemberi menesztése után.

Thomas Doll készen áll az új kihívásokra (Fotó: AFP)

 

Thomas Dollt augusztus elején nevezték ki a bajnoki címvédő APOEL élére, ám alig négy hónap után máris távoznia kellett, miután a csapat december elején kikapott az Olympiakosz Nicosia otthonában. Az akkor negyedik helyen álló APOEL hátránya kilenc pont volt a listavezető Anorthoszisszal szemben – igaz, az El-csoportkörös szereplés miatt kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint a listavezető. Doll visszatekintve épp az Európa-liga-részvételt tartja legnagyobb sikerének a ciprusiakkal.

„Nyugodt vagyok, mert pontosan tudom, hogy a lehető legtöbbet hoztam ki a csapatból – különösképpen igaz ez a nemzetközi színtérre. De voltak dolgok, amik egyszerűen nem passzoltak össze az APOEL-nél és nálam” – tekintett vissza ciprusi időszakára Doll, aki aztán kikerülte a választ a Sport Bild azon kérdésére, pontosan milyen problémákra utalt.

„Nem árulhatok el több részletet. De a lényeg úgyis az, hogy készen állok az új feladatokra.”

S hogy hol várhat rá új megbízatás?

„A Hannoverben történtek után aligha lehetnek Bundesliga-szintű elvárásaim jelenleg (a tavaszi idényben általa irányított klub kiesett az élvonalból – a szerk.). A másodosztály viszont jó lehetőség lenne. Sok tradicionális, nagy csapat van a ligában, akik szeretnének feljutni. Egy ilyen csapat abszolút jó opció. Egy ilyen feladat nem is arról szólna, hogy egy másodosztályú csapat jelentse az ugródeszkát vissza a Bundesligába, sokkal inkább arról, hogy együtt építhetnénk fel valami jelentőset” – tette hozzá Doll, aki megjegyezte, külföldi megkeresései jelenleg is vannak

„Sok-sok megkeresésem van a világ minden tájáról, Ausztráliából, Dél-Afrikából vagy épp Kínából. Minden lehetséges.”

2021.01.25 21:36:07

Német labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai Pál=Hertha, Frank Lampard=Chelsea.

2021.01.25 14:49:56

Német labdarúgás PÓR KÁROLY

A magyar edző mindegyik utódjánál jobb mérleget produkált 2015 és 2019 között, még a topcsapatok ellen is.

2021.01.24 21:14:01

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Berlin megérdemelne egy nagycsapatot.

2021.01.24 10:54:02

Német labdarúgás K. T. I.

A Bayern München idegenben is kiütéses sikert ért el az egyre nagyobb bajba kerülő Ruhr-vidékiek ellen.