Dortmund: Nagyon nehéz beszélni erről – Aubameyang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 12:49
null
Aubameyang biztosan nem lesz ismét Mats Hummels csapattársa – legalábbis Münchenben (Fotó: AFP)
Pierre-Emerick Aubameyang, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund támadója elárulta, soha nem tudna a Bayern Münchenbe igazolni. A jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő játékos a Bildnek azt is megerősítette, hogy most télen biztosan nem vált csapatot.

A dortmundi támadó kizárta annak a lehetőségét, hogy a téli átigazolási szezonban klubot váltson. Arra viszont nem vállal garanciát, hogy a nyáron nem hagyja el a Thomas Tuchel vezette gárdát.

„Lehetséges, hogy júniusban jön egy klub, amely ajánlatot tesz, és ha a Dortmund elfogadja, nem kizárt, hogy továbbállok” – mondta.

Az utóbbi néhány évben a Bayern München nem egy játékost szerződtetett Dortmundból, de a gaboni csatár ígéri, nem igazol a bajor csapathoz. „Soha nem leszek a Bayern játékosa, ez biztos. Fájdalmat okoznék a Dortmund-szurkolóknak. Mindegy, mit ajánlanának, nemet mondanék.”

„Amikor a Saint-Étienne futballistája voltam, a szurkolók azt mondták, soha ne igazoljak a Lyonba. Így is tettem. Valahogy így van ez most Németországban is. A Bayern kizárva!

Sztárként kezelnek Dortmundban, ezért nagyon szerencsésnek mondhatom magam. Ám őszinte leszek: ha nagy ambíciói vannak az embernek, és több mindent át szeretne élni, akkor... Nagyon nehéz beszélni erről. Tudják, a játékosok olykor arra vágynak, hogy máshol, mást is megtapasztaljanak.”

Aubameyangot rendre a Real Madriddal hozzák szóba. Ami pedig tény, hogy a 27 éves futballista álomcsapata a blancók, nagypapájának korábban megígérte, hogy egyszer a spanyol fővárosban játszik majd.

A csatárnak 2020-ig van szerződése a BVB-vel, piaci értékét a Transfermarkt 45 millió euróra becsüli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik