Dortmund: megvan az egyezség, Aubameyang az Arsenalé – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.31. 12:12
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Pierre-Emerick Aubameyang átigazolásáról megegyezett az Arsenallal.

Pierre-Emerick Aubameyang már az Arsenal mezében (Fotó: arsenal.com)
Pierre-Emerick Aubameyang már az Arsenal mezében (Fotó: arsenal.com)
Pierre-Emerick Aubameyang már az Arsenal mezében (Fotó: arsenal.com)

 

A 28 éves gaboni támadó hosszú távú szerződést kötött az Arsenallal, amely klubrekordot jelentő összeget, sajtóhírek szerint 63.75 millió eurót fizetett érte.

Aubameyang a Bundesligában 144 mérkőzésen 98 gólt szerzett a Dortmundban, míg minden sorozatot figyelembe véve 213 találkozón 141 alkalommal talált be. Az előző szezonban 31 góllal a német bajnokság gólkirálya lett.

„Elvonatkoztatva az elmúlt hetek kellemetlen eseményeitől, örömmel tekintünk vissza Aubameyang több mint négyéves dortmundi sikerkorszakára. Nagyszerű eredményeket ért el a BVB játékosaként, rengeteg fontos gólt szerzett és tagja volt annak a csapatnak, amely 2017-ben elhódította a Német Kupát. Minden jót kívánunk neki az Arsenalnál” – búcsúzott a gaboni gólvágótól a klub hivatalos honlapján Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója.

DANKE, AUBA! – EZZEL A VIDEÓVAL BÚCSÚZIK A DORTMUND



Aubameyang az Arsenalnál ismét együtt játszhat korábbi dortmundi csapattársával, Henrih Mhitarjannal, aki januárban az Alexis Sánchez-üzlet részeként került az „ágyúsokhoz”. Az év afrikai futballistájának 2015-ben megválasztott csatár száma egyelőre nem ismert az Arsenalnál, de valószínűleg a 14-es mezt kapja meg.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik