MTI/B. D. K. 2021.01.12 15:38

Bundesliga: Robert Lewandowski futballmaratonra számít idén

A rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt futballmaratonra számít idén Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel támadója.

Lewandowski tudatosan készült az idei évre (Fotó: AFP)

 

„Ez az év nagy kihívás lesz minden csapat számára. A február és a március rendkívül nehéz lesz, már a tavalyi év végén elkezdtem ezen gondolkodni, és felkészülni erre a maratoni időszakra" – nyilatkozta a Przeglad Sportowy című lengyel lapnak. Hozzátette, a frissességre nemcsak a következő hónapokban, hanem júniusban is szükség lesz, így a rotáció kulcsfontosságú tényezőnek ígérkezik minden csapatnál.

A 32 éves Lewandowski tavaly mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayern Münchennel, ráadásul gólkirály lett a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, megválasztották az év legjobb játékosának a nemzetközi és az európai szövetségnél, hazájában pedig ő lett az év sportolója.

A támadó elárulta, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése volt számára a legfontosabb a tavalyi esztendő során.

„A döntőben a végső sípszó után felszabadultak bennem az érzelmek, mert gyermekkorom álma vált valóra" – emlékezett vissza. Hozzáfűzte, amikor a Chelsea legyőzése után Lisszabonba repültek, már biztosak voltak benne, hogy elnyerhetik a címet.

Lewandowski arról is beszélt, hogy „nagyszerű és csodálatos dolog lenne", ha sikeresen szerepelnének a lengyel válogatottal az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon, de az jelenleg olyan távolinak tűnik, hogy még nem tudja, megvalósítható-e.

„Ha a szurkolók büszkék lennének arra, ahogyan teljesítünk, az számomra jó eredmény lenne, függetlenül attól, hogy trófeával zárjuk-e le a szereplésünket, vagy nem" – vélekedett a lengyelek válogatott csapatkapitánya.

2021.04.10 14:38:17

Német labdarúgás R. Gy.

Willi Orbán gólpasszt adott, három góllal nyert a vendégcsapat, amely két pontot hozott a Bayernen.

2021.04.10 14:38:14

Német labdarúgás R. P.

Sommert a 13. percben kiállították, de így sem nyertek a berliniek. A döntetlennel visszaelőzték a Bielefeldet.

2021.04.09 12:26:45

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

„Időnként kevesebbet gondolkozom a kelleténél, és szabad utat engedek az érzelmeimnek.”

2021.04.06 21:48:08

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A lehető legrosszabb hírt kapták a Bayern München szurkolói március végén. (x)

2021.04.04 12:24:08

Német labdarúgás R. Gy.

Az Union valamivel közelebb állt a győzelemhez a városi rangadón, de Dárdai csapata egy pontot megszerzett.