MTI/B. D. K. 2021.01.12 15:38

Bundesliga: Robert Lewandowski futballmaratonra számít idén

A rendkívül zsúfolt versenynaptár miatt futballmaratonra számít idén Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel támadója.

Lewandowski tudatosan készült az idei évre (Fotó: AFP)

 

„Ez az év nagy kihívás lesz minden csapat számára. A február és a március rendkívül nehéz lesz, már a tavalyi év végén elkezdtem ezen gondolkodni, és felkészülni erre a maratoni időszakra" – nyilatkozta a Przeglad Sportowy című lengyel lapnak. Hozzátette, a frissességre nemcsak a következő hónapokban, hanem júniusban is szükség lesz, így a rotáció kulcsfontosságú tényezőnek ígérkezik minden csapatnál.

A 32 éves Lewandowski tavaly mind az öt lehetséges trófeát megnyerte a Bayern Münchennel, ráadásul gólkirály lett a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, megválasztották az év legjobb játékosának a nemzetközi és az európai szövetségnél, hazájában pedig ő lett az év sportolója.

A támadó elárulta, hogy a Bajnokok Ligája megnyerése volt számára a legfontosabb a tavalyi esztendő során.

„A döntőben a végső sípszó után felszabadultak bennem az érzelmek, mert gyermekkorom álma vált valóra" – emlékezett vissza. Hozzáfűzte, amikor a Chelsea legyőzése után Lisszabonba repültek, már biztosak voltak benne, hogy elnyerhetik a címet.

Lewandowski arról is beszélt, hogy „nagyszerű és csodálatos dolog lenne", ha sikeresen szerepelnének a lengyel válogatottal az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon, de az jelenleg olyan távolinak tűnik, hogy még nem tudja, megvalósítható-e.

„Ha a szurkolók büszkék lennének arra, ahogyan teljesítünk, az számomra jó eredmény lenne, függetlenül attól, hogy trófeával zárjuk-e le a szereplésünket, vagy nem" – vélekedett a lengyelek válogatott csapatkapitánya.

2021.01.17 14:50:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sallai Rolandék nem felemelt kézzel érkeztek a müncheni hóesésbe, de egy góllal jobbak voltak a bajorok.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.