Bundesliga: ha kell, júliusban is folytatják az idényt

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.05.14. 15:55
null
Hétvégén folytatódik a Bundesliga, és ha kell, júliusban is rendeznek mérkőzéseket (Fotó: AFP)
Csütörtökön ismét videokonferenciát tartott a Német Labdarúgóliga (DFL), az élvonal és a másodosztály 36 klubja egyöntetűen elfogadta azt a javaslatot, hogy szükség esetén júliusban is játszanak mérkőzéseket annak érdekében, hogy befejezhessék a 2019–2020-as idényt.

 

A Bundesliga küzdelmeit március 13-án függesztették fel a világjárvány miatt, a bajnokság szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött. Még kilenc forduló van hátra, a mérkőzések megrendezését nagyon szigorú feltételekhez kötötték, 35 oldalas rendkívüli szabálykönyvet küldtek a kluboknak.

A klubok képviselői csütörtökön ismét egyeztettek a folytatásról, a DFL pedig hivatalos közleményében azt írja: arra az esetre, ha az idényt mégis le kellene fújni, néhány héten belül kidolgoznak egy vészforgatókönyvet. A német csapatok arról is döntöttek, hogy élnek az nemzetközi szabályalkotó testület (IFAB) által jóváhagyott öt csere lehetőségével – az oda-visszavágós párharcok során, hosszabbításos kupameccseken.

A DFL továbbá közzétette, hogy az átigazolási időszakot és a következő idény kezdési időpontját is módosíthatja, a FIFA iránymutatásával egyetértésben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik