M. D. 2022.06.24 14:49 Frissítve: 2022.06.24 15:06

Bundesliga: 29 évesen befejezte az El-győztes csapatkapitánya

Huszonkilenc évesen visszavonult Martin Hinteregger, az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt csapatkapitánya – olvasható a német labdarúgóklub hivatalos honlapján.

 

Martin Hinteregger hazájában kezd új életet (Fotó: AFP)

 

A 67-szeres osztrák válogatott középhátvéd a német élvonalbeli klub hivatalos honlapjának elmondott búcsúbeszédében kifejtette, a visszavonulás gondolata nem egyik napról a másikra fogalmazódott meg benne, hanem már tavaly ősz óta morfondírozott rajta, hogy befejezi profi karrierjét.

„Az Európa-liga-diadalt intenzíven megünnepeltem, mert tudtam, hogy ez az utolsó közös fiesztánk a fantasztikus szurkolóinkkal abban a városban, amely a második otthonommá vált” – tette hozzá.

Hinteregger 2019 januárjában kölcsönbe került a Frankfurthoz, amely azon a nyáron csaknem 10 millió euróért végleg meg is vásárolta őt az Augsburgtól. A rutinos középhátvéd összesen 136 hivatalos mérkőzésen lépett pályára az Eintrachtban, a tavaszi El-menetelés során csak a döntőben nem játszott, mert a West Ham United elleni elődöntős párharc visszavágóján megsérült.

Az osztrák Kronen Zeitung információi szerint Hinteregger nem szakad el a futballtól: hazatér Ausztriába, és gyermekkori csapatában, a jelenleg ötödik ligás SGA Sirnitzben játszik majd csatárként.

„Örülünk, hogy tizenhét év után hazatér, és Martin is boldog, hogy visszatér a béke az életébe” – nyilatkozta Hinteregger édesapja.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tradíció ugyanis a földkerekség összes pénzéért is megvásárolhatatlan. Mert az maga az idő, a generációk által és alatt felhalmozott tudás, tapasztalat, mentális és morális erő. A szinte minden téren hanyatló Európa e nyilvánvaló tényt hagyta figyelmen kívül, amikor az önfelszámolás, az önfeladás útjára lépett. A futball még kivétel, a sporton belül is.

2022.08.13 23:40:58

Német labdarúgás KISS ANTAL

ALAPVONAL. Anno a keleti blokk egyik nevesincs együttese, az Union Berlin útját Európába lehet meseszerűnek nevezni, de tudjuk, hogy azok a mesék a legszebbek, amelyek igazak. (...) Jómagam talán Schäfer Andrást irigylem a legjobban a külföldön kenyeret kereső labdarúgóink közül, mert ő a két lábbal földön járók igazi közösségének focimennyországában szerepelhet.

2022.08.13 14:30:54

Német labdarúgás R. P.

Kétszer szerzett vezetést a lipcsei csapat, de a vendégek szerencsés góllal pontot mentettek.

2022.08.10 22:13:05

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Egyre kevesebben merik vállalni adott esetben sarkos – de saját! – véleményüket, inkább belevágnak a biztonsági játékba, az »idegenben jó az iksz« hülyeségébe, és csak olyasmit hajlandók mondani, amiből nem lehet bajuk.

2022.08.08 18:21:45

Német labdarúgás H. Á.

Fordulóról fordulóra a német bajnokság teljes programja, eredmények, állás.