Bayern: saját kérésére télen kölcsönadnák a holland csatárreménységet

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.18. 13:57
null
Joshua Zirkzee minél több játékpercet szeretne, akár másik csapatban (Fotó: AFP)
Az előző idényben szabályosan berobbant a Bundesligába Joshua Zirkzee. A holland utánpótlás-válogatott támadó 2019 decemberében góllal debütált a Bayern Münchenben, majd összesen kilenc bajnokin négy góllal és egy gólpasszal zárta le az évadot. A 2020–2021-es idényre új „belső körös” mezszámot is kapott a bajorok üdvöskéje, ám most úgy tűnik, távozik – méghozzá saját kérésére.

Zirkzee az új évadban eddig csak három bajnokin lépett pályára, 91 percet futballozott a Bundesligában és nincs kanadai pontja – ráadásul úgy, hogy a Bayern már hét fordulón túl jár. A 19 éves játékos a holland ad.nl-nek adott interjúban beszélt arról, szeretné, ha kölcsönben folytathatná karrierjét.

„Fontos, hogy teljes meccseket játsszak, ha erre egy téli kölcsönszerződéssel lesz lehetőségem, megfontolandó. Szeretném megragadni, mert szükségem van a játékpercekre” – mondta Zirkzee.

„Akárhol szerepeljek, igyekszem minél többet magammal vinni Robert Lewandowskiból. Nagyon profi mentalitású játékos, aki nagyon odafigyel önmagára. Rengeteget lehet tőle tanulni. Az elmozgás, az időzítés, ahogyan a pályán helyezkedik... Nem az a típusú játékos vagyok, aki odamegy a csapattársaihoz, hogy kérdezősködjön, inkább figyelni szeretek.”

A lap szerint a Bayern vezetősége is kölcsönadásban gondolkodik, Zirkzee számára egy alsóházi Bundesliga-csapat vagy egy holland klub is opció lehet. Konkrét egyesületeket azonban nem említett a beszámoló.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik