nemzetisport.hu 2017.09.29 17:55 Frissítve: 2017.09.30 23:11

Bayern: Öt játékos is Ancelotti ellen volt – Hoeness

Uli Hoeness, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München elnöke sokatmondó információt osztott meg Carlo Ancelotti menesztésével kapcsolatban.

 

Mint ismert, a Bayern München vezetősége csütörtök délután döntött úgy, hogy elküldi Carlo Ancelottit a gárda éléről.

Uli Hoeness, a bajorok elnöke elmondta, mi állt a történtek hátterében.

„Öt játékos is Ancelotti ellen volt – idézi a klub első emberét a Westfalenpost. – Edzőként nem lehetnek a saját futballistáid jobban ellened, mint az ellenfeleid. Egy valamit megtanultam az életben: nincs veszélyesebb, mint amikor a saját ágyadban ellenség van, úgyhogy cselekednünk kellett.”

Noha Hoeness nem említett neveket, a sportsajtóban egybehangzóan Robben, Ribéry, Jérome Boateng és Coman nevéről lehet hallani, míg ötödiknek Thomas Müllert pletykálják.

Az olasz szakember helyét Willy Sagnol veszi át a csapatnál ideiglenesen, míg hosszú távon a nyáron a Borussia Dormundtól menesztett Thomas Tuchelt emlegetik a gárda lehetséges edzőjeként, valamint cikkeznek Julian Nagelsmannról, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim tréneréről is.

A játékosként a Bayernt csaknem tíz éven át szolgáló Sagnol korábban két évig volt a francia Bordeaux trénere, a nyáron a klubvezetők kérésére csatlakozott Ancelotti stábjához. Tuchel 2015 és 2017 között volt a Dortmund mestere, idén tavasszal Német Kupát nyert a Borussiával, de a szezon végén távozott a klubtól.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.

2021.01.09 17:48:20

Német labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem tudták megelőzni a Bayern Münchent a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is kezdőbe nevező lipcseiek.