Bayern: Lewandowski elárulta, melyik csapat menedzserével tárgyalt

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 07:29
null
Lewandowski a Bayernnel szenzációs idényt futott, a FIFA meg is választotta az év legjobbjának (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) által az év legjobb játékosának választott Robert Lewandowski a France Footballnak mesélt arról, mennyire közel volt ahhoz, hogy a Bayern München helyett egy másik európai gigásznál kössön ki.

„Nagyon-nagyon érdekelt a lehetőség. Sőt, azt is mondhatom, készen álltam átigazolni. De a Dortmund nem akarta, hogy távozzak – idézte fel a 2012-es történteket a lengyel csatár. – A második dortmundi évem végén jártunk, és személyesen Sir Alex Fergusonnal beszélgettünk. Azt akarta, hogy Manchesterbe menjek. Nem így alakult, de ez sem keserített el, szerencsére akkoriban jól mentek a dolgok a Borussiával is.”

A United végül a nagy rivális Arsenal támadójára, Robin van Persie-re csapott le abban az átigazolási időszakban. Illetve akadt az angoloknak egy vásárlásuk Dortmundban is: a japán középpályás, Kagava Sindzsi. Utóbbi két évet követően vissza is tért a BVB-hez.

Ezzel szemben Lewandowski kivárt még két évet, majd 2014 nyarán írt alá a Bayern Münchenhez. A bajorokkal azóta hat bajnoki címet és három német kupát nyert, a legutóbbi idényben pedig a Bajnokok Ligája serlegét is elhódította. A német élvonalban ötször lett gólkirály, 307 tétmeccsen összesen 266 találatnál jár a bajorok színeiben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik